2 години затвор за опасно изпреварване

3
Водачът е обвинен в опит за убийство и прокуратурата настоява да бъде лишен от свобода за поне три години
Водачът е обвинен в опит за убийство и прокуратурата настоява да бъде лишен от свобода за поне три години

Съд в германския град Пасау прати зад решетките за 2 години и 3 месеца чешки шофьор на камион за опасно изпреварване, съобщава Merkur.de.

Инцидентът от 22 януари миналата 2019-а бил запечатан от видеорегистратор в друг автомобил, а записът - публикуван във Facebook-групата Mr.GermanTruck.

Видеото показва как влекач с ремарке изпреварва друг TIR в участък, където това не само е забранено, а и липсва каквато и да било видимост. В същия момент в насрещното движение се задава автобус, а след него - няколко леки автомобила. Впоследствие става ясно, че в рейса са се возели 42 деца, пише Факти.бг.

Заради безразсъдната маневра в стеснението на пътя точно преди завоя се озовават едновременно три превозни средства, които се разминават на косъм. Според експертизата по делото разстоянието между тях е не повече от 30-40 сантиметра.

Няколко дни след публикацията във Facebook немската прокуратура се самосезира и издава заповед за издирването на шофьора. Той се оказва 53-годишен чех, който моментално е уволнен и арестуван.

Водачът е обвинен в опит за убийство и прокуратурата настоява да бъде лишен от свобода за поне три години, докато защитата настоява за условна присъда. В крайна сметка чехът ще лежи зад решетките 2 години и 3 месеца, а книжката му ще бъде отнета за 4 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари