2,5 милиона българи под прага на бедност, а властта говори за бюджет на стабилността

2
В този колониален бюджет отново няма пари за икономическа дейност
В този колониален бюджет отново няма пари за икономическа дейност

Докато 138 послушни депутати гласуваха поло­жително за колониалния бюджет, почти 2,5 милиона българи живеят с доходи под линията на бедност.

Докато тече полити­ческата репресия срещу АТАКА, се случиха неща, които медиите подминават, защото те не са толкова ат­рактивни. Не е въпрос дали ще има или не белезници на ръцете на Сидеров и Чуколов. Въпросът е много по-сериозен за милиони българи и именно затова не е интересен за медиите. Миналата седмицата беше приет бюджет 2016 на първо четене със 138 гласа „За”, пише Вестник Атака

Сред гласуващите „За“ освен послушните гербери, са и послушните „патрио­ти“ на Валери Симеонов. Уж заплашили, че няма да гласуват, а след това като булонки, като марионетки натиснаха зеления бутон. По същия начин гласуваха АБВ, БДЦ, реформаторите. Всички, които получиха ми­нистерски и зам.-министер­ски постове, назначиха си шефове на агенции, в КЕВР, в областни управи и т.н.

В този колониален бюджет отново няма пари за икономическа дейност, няма достатъчно пари за социални разходи, образова­ние и наука.

ПАРИТЕ ЗА БАН СА ТРИ ПЪТИ ПО-МАЛКО ОТ ТЕЗИ ЗА ПРОКУ­РАТУРАТА
Но според управляващи­те трябва да има силови, репресивни институции, те да получават огромни сред­ства, за да могат да служат за натиск върху политиче­ски неудобните. Увелича­ват се парите и за МВР. Те сигурно ще отидат за тези полицаи, които блъскат и ритат народни представи­тели. Да могат да получат бонус затова, че злоупотре­бяват със своето положение и прилагат полицейска бруталност.
Сегашните управляващи ще се сринат,

ЗАЩОТО ВОДЯТ АНТИНАРОДНА ПО­ЛИТИКА
Докато 138 послушни депутати гласуваха поло­жително за колониалния бюджет, почти 2,5 милиона българи живеят с доходи под линията на бедност. Тази мрачна картина на родната реалност очерта редовно изследване на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ. Лидерът на син­дикалистите Пламен Дими­тров, обяви, че половината граждани имат месечен доход от 295 лв., което е ли­нията на бедността, до 560 лв. – издръжката на живот за член на домакинството.

ЦЕЛИ 40,10% ОТ ГРАЖДАНИТЕ СА ЗАСТРАШЕНИ ОТ БЕДНОСТ
и социално изключване. В сравнение с 2008-ма годи­на издръжката на живот е скочила с 19%.
Докато два милиона и половина българи живеят с доходи под линията на бедност, говорят за бюджет на стабилността, както го похвали финансовият ми­нистър. Валери Симеонов, лидер на т. нар. патриоти, също го похвали, че бил много хубав, добре подгот­вен бюджет и го подкрепи­ха.

Разбира се, лидерите на Патриотичния фронт не са под тази линия на бедността. Герберите в пленарната зала също. Повечето реформатори пък са милионери. АБВ, БДЦ също. Това са хора, които не могат да си представят даже какво е да живееш под линията на бедност. Дали ще гласуват бюджет, който затвърждава мизерията, дали ще гласуват за задър­жане на Сидеров и Чуколов (които от години ги дразнят и им развалят хубавия тон на съглашателство), за тях е все едно. А за БАН чаша студена вода. „Нас науката не ни интересува“, казват народните представители от управляващата коалиция.

Тях ги интересуват облагите, които имат във властта

Източник: Вестник Атака
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари