19 депутати са в Комисията по отбрана

0
Все още няма председател и заместник-председатели. Няма насрочено и първо заседание. А има внесени законопроекти и проекторешения
Все още няма председател и заместник-председатели. Няма насрочено и първо заседание. А има внесени законопроекти и проекторешения Снимка: МО

Все още няма председател и заместник-председатели. Няма насрочено и първо заседание. А има внесени законопроекти и проекторешения

Депутатите гласуваха в петък състава на 25-те постоянни комисии в Народното събрание без тяхното ръководство. Парламентът прие допълнение към Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, което предвижда, когато няма избрано ръководство на парламентарната комисия, заседанието ѝ да се води от определен от председателя на Народното събрание неин член.

Комисията по отбрана се състои от 19 народни представители. По азбучен ред те са подредени така: Александър Вълчев – ПГ на ИТН, Атанас Славов – ПГ на „Продължаваме промяната и Демократична България“, Атанас Зафиров – ПГ „БСП за България“, Джейхан Ибрямов – ПГ на ДПС, Димитър Иванов – ПГ на ГЕРБ-СДС, Елхан Кълков – ПГ на ДПС, Ивайло Мирчев – ПГ на „Продължаваме промяната и Демократична България“, Ивелин Първанов – ПГ Възраждане, Ивелин Иванов – ПГ на ГЕРБ-СДС, Иво Русчев – ПГ Възраждане, Калин Калапанков – ПГ на „БСП за България“, Калоян Икономов – ПГ на „Продължаваме промяната и Демократична България“, Младен Маринов – ПГ на ГЕРБ-СДС, Мюмюн Мюмюн – ПГ на ДПС, Николай Дренчев – ПГ Възраждане, Радослав Рибарски – ПГ на „Продължаваме промяната и Демократична България“, Томислав Дончев – ПГ на ГЕРБ-СДС, Христо Гаджев – ПГ на ГЕРБ-СДС и Христо Иванов – ПГ на „Продължаваме промяната и Демократична България“. Повече от половината бяха членове на комисията и в 48-ото Народно събрание, информираха от Министерството на отбраната.

На този етап има четири внесени законопроекта от правителството, които са в компетенциите на Комисията по отбрана. Първите три са за държавния бюджет, ДОО и НЗОК, третият е за ратифициране на Допълнителното споразумение между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на отбраната на Украйна за изменение на Споразумението между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на отбраната на Украйна относно безвъзмездно предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси, подписано на 5 декември 2022 г.

Има и няколко проекторешения, които трябва да се обсъдят в Комисията по отбрана. От ПГ на Възраждане са внесли проект на решение за прекратяване на Споразумението между правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната, подписано на 28.04.2006 г. Министерският съвет е внесъл проект на решение за определяне на военни формирования и структури за допълване на въоръжените сили във военно време и за определяне числеността на запаса за въоръжените сили. На дневен ред е и Докладът за състоянието на отбраната и Въоръжените сили на Република България през 2022 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари