18 медала за клуб "Имидж" Русе

0
Спортен Клуб Скокове Батут „ИМИДЖ – РУСЕ” участва в Държавно първенство по скокове на батут с 12 състезатели
Спортен Клуб Скокове Батут „ИМИДЖ – РУСЕ” участва в Държавно първенство по скокове на батут с 12 състезатели

Заслужени 18 медала за отбора на СКСБ „ИМИДЖ – Русе” на финалите на Държавното Първенство по скокове на батут, двоен мини батут и акробатична пътека, които се проведоха в Сливен и Ямбол от 15 до 18 юни т. г.

В него взеха участие над 180 състезатели от 13 клуба  /Ямбол и Сливен с по два клуба, Кюстендил, Русе, Ст. Загора, Димитровград, Благоевград, Бургас, София, Плевен и Габрово/. Организатор на спортното мероприятие бе Българска Федерация Скокове Батут и клубовете домакини – „Космос”, „Енчо Керязов” и „Сини Камъни” със съдействието на Община Ямбол, Община Сливен и ММС.

Спортен Клуб Скокове БатутИМИДЖРУСЕ” с треньори Станислав Стоянов, Иржи Галинов и Елмира Мандажиева участва с 12 състезатели, които с резултатите си отново доказаха отличното си ниво на подготовка, спечелвайки общо 18 медала както следва:

       Двоен мини батут

  • Три  златни    /  Калоян Петров, Кристина Петкова и Радостин Мицов /;
  • Два сребърни /  Георги Басарбовски и Максим Ангелов /;

Батут Синхрон

  • Четири златни /Десислава Манолова, Емилия Великова, Калоян Петров и Георги Басарбовски/;
  • Два сребърни / Радостин Мицов и Емануил Банчев/;
  • Два бронзови / Димитър Георгиев и Максим Ангелов /;

Батут индивидуално

  • Един  златен    / Емилия Великова /;   
  • Един сребърен / Георги Басарбовски /;  
  • Три бронзови / Десислава Манолова, Максим Ангелов и Кристина Петкова /.

След приключване на Държавното Първенство, всички състезатели от разщирения състав на националния отбор и техните треньори отпътуваха за Национална Спортна База „Спартак” в гр. Созопол за провеждането на възстановителен лагер организиран от Българска Федерация Скокове Батут.                   

Във връзка с второто домакинство на България за провеждане на световно първенство по скокове на батут през м. ноември т. г. в гр, София. До края на месец  август предстои определянето от БФСБ на състезателите на националният ни отбор. В разширения му състав от Русенския клуб за наблюдение и с потенциални възможности за включване са 4 състезатели: Димитър Георгиев, Радостин Мицов, Емилия Великова и Максим Ангелов.

Десислава Манолова е национален състезател в дисциплините батут индивидуално и синхрон, а личният и треньор г-н Станислав Стоянов е помощник треньор на националите ни.

Предстои провеждането  пет десет дневни тренировъчни лагера за националните състезатели: първия в Ямбол, два в Русе и непосредствено преди старта на световното първенство - два в София в  зала „Арена Армеец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари