18-годишно момче стана донор и спаси три живота

0
Младежът загина при катастрофа в Пловдив
Младежът загина при катастрофа в Пловдив

Младежът загина при катастрофа в Пловдив

18-годишен младеж стана донор и спаси три живота след смъртта си. Момчето изпадна в мозъчна смърт след катастрофа и роднините му решиха благородно да дарят органите му.

Двама от тримата пациенти, трансплантирани преди дни, са в добро състояние, съобщиха от Военно-медицинската академия и болница „Лозенец“.

41-годишен мъж е с нов бъбрек, а 57-годишна жена е с присаден черен дроб. Засега няма данни за жената, трансплантирана със сърце в болница „Проф. Александър Чирков“.

Не съм имал никакви проблеми от страна на роднините – абсолютно разбиране на идеите и целите на донорството като цяло“, каза пред bTV д-р Костадин Чифлигаров, координатор по донорство за УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.

Ръководството на ВМА изказва изключителна благодарност към близките на донорите, които въпреки трудния за тях момент са разрешили експлантацията на органите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари