17-то изложение на техника и технологии в Русенски университет

0

Днес, кметът на Община Русе Пламен Стоилов откри 17-то изложение на техника и технологии в Русенски университет.

На изложението присъстваха областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев, заедно с неговия заместник Явор Янчев, зам.-кметовете Наталия Кръстева и Иван Григоров. На откриването бяха и областният управител на Разград Петър Василев, заместник областният управител на Силистра Младен Минчев, председателят на Общински съвет Русе засл. проф. Васил Пенчев, както и много официални лица, гости и фирмени представители.

Кметът заяви, че за него е чест да присъства на седемнадесетото издание на изложението, което доказва стремежа към развитие и утвърждаване на Русенския университет. Той каза, че се гордее, че в град Русе има толкова добре обособена научна среда, която работи за приемственост и в бизнеса, а доказателство за това е автомобилният клъстър, който успя да се обособи благодарение на помощта на РУ „Ангел Кънчев“. Г-н Стоилов допълни, че не е случайно съвпадането на туристическото изложение „Уикенд туризъм“ с това за технологии. Като град лидер, ние се стремим да развиваме Русе както в туристически, научно и културно отношение, така и технологически и подобряване бизнес средата в града. Кметът на Община Русе пожела на организаторите още по-добри резултати в края на изложението и остана да разгледа технологичните щандове, както и изложението на новите модели водещи автомобилни марки.

По време на ежегодното изложение на техника и технологии се провеждат презентации и демонстрационни занятия за студентите и докторантите с представители на фирмите-изложителки, които провеждат специализирани конференции и дискусии. 80 фирми от ИТ бранша и телекомуникациите взеха участие във форума. В просторния парк на университета могат да се видят обработваща техника за земеделието, прикачен инвентар, средства за растителна защита, градинска техника, напоителни системи и други стоки и услуги за селскостопанското производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари