17 години затвор за овчар от Шуменско за жестоко убийство на колега

0
Наказанието за убиеца е лишаване от свобода за срок от 17 години, които 46-годишният подсъдим ще изтърпи при строг режим
Наказанието за убиеца е лишаване от свобода за срок от 17 години, които 46-годишният подсъдим ще изтърпи при строг режим Снимка: БГНЕС

Шуменският окръжен съд призна за виновен Герчо Рангелов от новопазарското село Зайчино ореше за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост, съобщава Шум.БГ

Наказанието му е лишаване от свобода за срок от 17 години, които 46-годишният подсъдим ще изтърпи при строг режим, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

Убиецът и неговата жертва - 73-годишни Камен И., известен с прякора Чарли, били наемани от живеещите в шуменското село Зайчино ореше като частни овчари. Двамата били роднини, тъй като братът на Герчо живеел с дъщерята на убития Камен. Въпреки това двамата пастири често са били в конфликт, заради  кое стадо в коя нива да се пасе и на коя чешма да се води на водопой.

 

Разправиите се разгорещявали и от алкохола, който употребявали, докато пасат стадата. На 24 юли 2018 г. Герчо минал през селския магазин. Купил си 2 литра бира. Имал и 200 грама ракия. Поел със стадото с 300 овце към местността Мерата и там изпил алкохола. Към обяд пристигнал и Чарли с другото стадо. Той започнал да псува Герчо, а в отговор 46-годишният пастир му нанесъл удари с юмруци в лицето му. След като Чарли паднал на земята, подсъдимият го ритал в гърдите, скачал върху тялото му. Дори когато пострадалият лежал безжизнен на земята, Герчо скочил с двата крака върху гърба на падналия мъж.

След това подсъдимият подкарал стадото към поляна с чешма, която се намирала на входа на село Зайчино ореше. Нахранил се и легнал да почива. Вечерта видял джипа на горския стражар да пътува към мястото, където оставил пребития Камен, и се уплашил да не бъде разкрит. Оставил овцете и избягал при леля си в друго село, а вечерта, когато собствениците на животните започнали да ги търсят бил открит безжизнения труп на пострадалия.Така бил подаден сигнал до кмета на селото, който повикал полиция.

Смъртта на 73-годишния Камен настъпила вследствие на тежка гръдна травма с двустранно счупване на ребра и гръдна кост, контузия на бял дроб и кръвоизлив в гръдния кош, сочи съдебно медицинската експертиза по делото.

Подсъдимият пък страда от лека умствена изостаналост. След привличането му като обвиняем признал вината си и изразил съжаление за стореното, но по-късно отрекъл да е извършил убийството на Камен. Вината му е доказана от множеството свидетелски показания и веществени доказателства. По делото са разпитани 33 свидетели.

Подсъдимият е в ареста с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ , взета с определение на съда на 27 юли 2018 г., която в момента търпи в ловешкия затвор.

Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд във Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари