16 русенчета се включиха в петата вълшебна Нощ на Андерсен

0

Русенската библиотека се включи за пети пореден път в международната инициатива Нощ на Андерсен, която тази година беше под мотото „Малкото голямо приключение“.

Разделени на два отбора, 16 деца от различни русенски училища се впуснаха във вълнуващи литературни приключения, търсиха изгубени приказки в библиотеката и с помощта на карта те откриха "Тъмната пещера", "Омагьосаната стая", "Дълбоката река" и "Кулата", в която живее най-красивата принцеса.

Аниматорите от Образователен театър „Любознайко“ забавляваха малчуганите по време на техните нощни приключения. Клоунада, конкурс за таланти, търсене на съкровища, решаване на загадки, дешифриране на кодове, "вълшебни" тунели - бяха само малка част от предизвикателствата, които съпреживяха децата по време на Нощта на Андерсен.

Участниците в инициативата осъществиха и скайп връзка с техни връстници от библиотеката в Щип, Македония, които също се бяха присъединили към международната инициатива Нощ на Андерсен.

С четене на приказки преди сън, приключи малкото голямо нощно приключение. Децата заспаха уморени, но щастливи от преживяното в Русенската библиотека.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари