16-годишно момиче издъхна заради прием на противозачатъчни

0
Тийнейджърката започнала да приема хапчетата осем месеца преди трагедията
Тийнейджърката започнала да приема хапчетата осем месеца преди трагедията

Противозачатъчни хапчета убиха непълнолетна британка.

На Острова вече приключиха съдебните изслушвания по делото за кончината на 16-годишната Софи Мюрей, която издъхна в болница в Акрингтън през ноември миналата година, съобщава bloknot.ru, цитирана от Блиц.

Според заключенията на лекарите причина за смъртта на младата Софи е станал кръвен съсирек, образувал се под въздействието на регулярния прием на противозачатъчни таблетки.

Тийнейджърката започнала да приема хапчетата осем месеца преди трагедията. Здравето й се влошило рязко през септември миналата година, след като се върнала от Канарските острови.

Започнала да се оплаква от проблеми с дишането, болка в гърдите, а изкачването на стълби се превърнало в нещо изключително трудно. Лекарите й поставили диагноза астма и предписали инхалации.

Лечението обаче не помогнало. Въпреки постоянните изследвания, тя ставала все по-зле. На 8 ноември момичето припаднало, спряло да диша, а устните му посинели. Линейка я откарала в болница, където малко по-късно починала.

След аутопсията станало ясно, че причина за кончината й е белодробна емболия. Тя е причинена от много рядък страничен ефект от контрацептивните таблетки Microgynon.

Лекарите отбелязват, че ако съсирекът е бил забелязан навреме, Софи е можела да пребори болестта с помощта на медикаменти.

Според съда кончината на момичето е трагично стечение на обстоятелствата.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари