16 души са ранени в катастрофата на АМ "Струма"

1
Един мъж е загинал при мелето с над 30 автомобила
Един мъж е загинал при мелето с над 30 автомобила Видео: БНТ

Тежка верижна катастрофа стана тази сутрин на магистрала "Струма" при село Дамяница.

Повече от 30 автомобила са се ударили на пътното платно в посока София. Има загинал и много ранени.

Повече от 30 автомобила са се ударили на магистрала "Струма" рано тази сутрин край санданското село Дамяница в посока София и не са могли да спрат навреме. От полицията съобщиха за 14 ранени, а от здравното министерство съобщиха за 16 пострадали. Всички те са настанени в болници в Благоевград, Сандански и Петрич, съобщава БНТ.

Някои от тях са с по-леки травми, но има и такива с по-тежки наранявания и в момента се оперират. Млад мъж е загинал, след като е слязъл от автомобила си, за да предупреди всички пътуващи да спрат. Мъглата обаче е била наистина много гъста и тежкият камион не е видял спрелият на пътя човек и го е отнесъл. От полицията казаха, че заради гъстата мъгла видимостта е била около 4-5 метра.

ст. комисар Николай Хаджиев - директор на ОД на МВР - Благоевград: Към момента насам пътуват екипи от следователи от НСлС, които ще извършат процесуално-следствените действия. Те разполагат с тесни специалисти в тази област на ПТП-тата. Разполагат с необходимите средства, за да може да се направят всички нужни процесуално-следствени действия, да се извърши оглед и поетапно да се освобождава движението. След определено време ще пуснем едната лента за движение в посока Кулата.

Възстановено е движението по АМ "Струма" в участъка Ново Делчово - Сандански в посока Кулата, съобщиха току що от АПИ.

Трафикът в посока София се пренасочва временно по път I-1, при 152-ри км на АМ "Струма", през град Сандански, поради ПТП. 

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари