180 лева такса за паркиране пред блока

1
Единствената цел е да се измисли нов начин за "скубане" на народа
Единствената цел е да се измисли нов начин за "скубане" на народа

Нова невиждана глупост роди болното съзнание на ГЕРБ с идеята да се плащат 15 лева на месец за "паркомясто" пред блока.

Идеята вече дори се тества в Пловдив, където е внесена наредба. Интересното е, че Пловдив всъщност няма сериозен проблем с местата за паркиране. Очевидно единствената цел е да се измисли нов начин за "скубане" на народа, което е последователна политика на ГЕРБ откакто са на власт.

В София например синята и зелената зони драстично се увеличиха, а Фандъкова от години се опитва да пробута такси дори за паркиране пред блока в кварталите, където има достатъчно място. В Русе също се наблюдава проблем с паркирането от няколко години насам, именно затова почти всички централни улици на града вече са платени. Но това изглежда не е достатъчно за общинските бюджети и се мислят нови схеми за "скубане" на хората.

Замисълът за нова такса от 180 лева годишно вече започва да се осъществява. Очевидно Пловдив е опитно поле, за да се види обществената реакция.

Паразитирането върху лесни такси като тези за паркиране е примамливо за сегашните управници. Ако народът стои като упоен, и това ще стане, и ще му приберат още 200 лв. годишна такса само за това, че има кола. Тя ще се добави към гражданската отговорност, винетките и неясно защо поскъпналите технически прегледи, както и към вече наличния общински данък МПС.

Между другото, ако се въведе и такса за паркиране пред дома, тогава става съвсем неясно за какво е този данък. Очевидно не е за ремонт на общинските пътища.

А ако си плащаме отделно и паркирането, тогава каква е услугата срещу данъка МПС?

Време е да се събудим и да погледнем истината в очите за това какви хора ни управляват!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари