15-и ден на протести, нажежени от министерските рокади

5
Хиляди протестиращи излизат в София и страната за пореден ден
Хиляди протестиращи излизат в София и страната за пореден ден Снимка: Борислав Миразчийски

Хиляди протестиращи излизат в София и страната за 15 пореден ден, за да поискат оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Демонстрациите ще са на фона на обявените от Борисов рокади в кабинета, които обаче бяха обявени от протестиращите като "мимикрия" и "прах в очите", пише Сега. Те заявиха още, че няма да спрат с шествията си, докато премиерът и главният прокурор не се оттеглят.

В София по традиция протестиращите започнаха да се събират към 17.00 часа в т. нар. Триъгълник на властта - между Министерски съвет, Президентството и Народното събрание. Кулминацията на демонстрациите се очаква към 20 ч, за когато организаторите им готвят "изненади".

Снощи към 21 часа протестиращите в столицата се разделиха на групи след 21 часа, които се отправиха да блокират различни кръстовища в центъра на столицата - "Орлов мост", пл. "Македония", "Дондуков"/"Раковски", Халите, Петте кьошета, Паметникът Левски и Паметникът на Патриарх Евтимий.

Преди това пък пред Съдебната палата в София, където се проведе "масово хвърляне на каскети". Протестната акция бе с искане оставката на главния прокурор Иван Гешев, справедлива съдебна система и контрол над обвинител №1. Организатор на протестната акция е "МлаДа България".

След това протестиращите от Съдебната палата се вляха към протестиращите в Триъгълника на властта. Привечер сградата на Министерски съвет бе "обстрелвана" с тоалетна хартия.

Недоволни граждани протестират във Варна, Бургас, Велико Търново, Русе, Плевен, Добрич и други градове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари