15-годишно момче блъсна и уби жена в Кърджали

0
Тийнейджърът и друг път е хващан да шофира
Тийнейджърът и друг път е хващан да шофира Снимка: iStock / Getty Images / архив

Неправоспособен тийнейджър блъсна 83-годишна жена, която почина по-късно в болница

Инцидентът е станал в Кърджали около 21:30 ч. в понеделник, съобщиха от МВР. Зад волана на автомобила седял 15-годишен.

Тестовете му за алкохол и наркотици са отрицателни. Момчето е задържано за 24 часа.

Оказва се, че това не е първият път, в който момчето с инициали А.И. шофира. От Окръжната прокуратура са изготвили писмо до Дирекция „Социално подпомагане“ за „преценка относно необходимостта от предприемане на действия за прилагане на мерки по Закона за закрила на детето", се посочва още в официалната пресинформация, предава БТА.

В изявление пред медиите окръжният прокурор Желязко Стефанов обясни, че непълнолетният извършител е бил с още двама непълнолетни в автомобила. Съдебно-психологична експертиза ще установява дали младежът е могъл да разбира свойствата и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

Инцидентът станал, след като А.И. взел от дома си ключовете на лек автомобил, оставен на съхранение на пълнолетен член на домакинството му. Тийнейджърът подкарал колата из района, в който живее. Прибирайки се към дома си, не успял да спре навреме и блъснал придвижваща се пеша възрастна жена. Пострадалата била откарана в болница, където починала същата вечер.

Прокурор Стефанов обясни, че в хода на досъдебното производство са разпитани освен задържания, двамата му спътници, пълнолетното лице, на което са оставени ключовете от автомобила, както и собственикът на самата кола. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да установи причините за смъртта на жената. Предстои събиране на гласни доказателства, както и назначаване на съдебна автотехническа експертиза, обясни прокурор Стефанов. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    ОПГ ГРОБ=ДПС
    едни патладжани от гроб-дпс ме ебнаха в едни храсти, от тогава ги мразя
  • 2
    2
    оня
    И кво общо има политиката
  • 9
    1
    ОПГ ГРОБ=ДПС
    Най-вероятно е от тъмно лилавия платен електорат на банкянската Тиква и ОПГ ГРОБ! Да не си мислят, че някога повече ще помиришат власт!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари