15-годишна индийка измина 1200 км с колело, за да върне болния си баща у дома

4
След подвига си момичето получи покана за тестове за националния отбор по колоездене
След подвига си момичето получи покана за тестове за националния отбор по колоездене

15-годишно индийско момиче, превозило с колело болния си баща на повече от 1000 км, за да се върнат в родното си село, получи покана за тестове от националния отбор по колоездене, съобщи АФП.

Джооти Кумари изминала разстоянието от Гургаон близо до Делхи до селото им в щата Бихар за седем дни, като преодоляла 1200 км, теглейки багажник с баща си и малкото им вещи.

Бащата на смелото момиче - Пасуан, се оказал сред милионите работници, останали без работа, след като страната внезапно бе блокирана през март заради разпространението на COVID-19.

Тежкото пътуване на бащата и дъщерята на велосипед втора употреба, закупен с последните им средства, стана новина и привлече вниманието дори на Индийската федерация по колоездене, която предложи на Кумари шанс да се пробва за отбора на страната.

"Тя измина това разстояние за седем дни заедно с баща си и малко багаж. Мисля, че има нещо в себе си... това ниво на издръжливост. Можем да я пробваме", заяви председателят Онкар Сингх пред агенцията. "Тя каза, че иска само да продължи образованието си. Казахме й, че ние също се грижим за обучението в нашите академии."

Колоездачната федерация очаква Кумари да отиде в Делхи, след като бъдат премахнати ограничения за пътуване в страната.

Иванка Тръмп, дъщерята на президента на САЩ Доналд Тръмп, също се е впечатлила от усилията на Кумари и с пост в "Туитър" описа стореното като "красив подвиг на издръжливост и любов".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари