13-та зодия - Змиеносец

3
Змиеносците са способни да носят змии в пазвите си, които обаче не ги хапят. Ако някой се опита да ги „отрови", те му нанасят съкрушителен удар
Змиеносците са способни да носят змии в пазвите си, които обаче не ги хапят. Ако някой се опита да ги „отрови", те му нанасят съкрушителен удар

Първият Змиеносец, известен в древността е Асклепий - известен в гръцката митология като бог - лечител... 

13-те зодии, публикувани на NASA от д-р Лий Т. Шапиро, директор на Morehead Планетариум Университета на Северна Каролина, Чапъл Хил

"Ако сте родени между 27 ноември и 17 декември, Вие се оказвате не Скорпион и не Стрелец, а Змиеносец с черти на Скорпион и обичайните описания на Скорпиона и Стрелеца съвпадат с Вас само отчасти."

Революционни открития в астрологията са на път да променят из основи всичко, което досега си мислехме, че знаем за зодиакалните си знаци. Оказва се, че те не са 12, а цели 13. Доскоро това бяха само слухове, но изследователите вече доказаха със сигурност - има 13-а зодия - Змиеносец

Според „Ню Йорк таймс" астролозите по света вече се съобразяват с новопоявилия се зодиакален знак.

Новото откритие, което затвърди доскорошните подозрения, че има тайна зодия, преобръща цялата звездна карта. За родените в дните между 27 ноември и 17 декември досега се знаеше, че са Стрелци. Астролозите обаче изровиха тайни книги, които доказват, че тези хора попадат под знака на новата, 13-а зодия - Змиеносеца.

Това е 13-ият знак, който бил забранен от римския император Юлий Цезар. Той бил суеверен и вярвал, че числото 13 носи нещастие. Затова решил, че звездните знаци трябва да бъдат само 12 на брой. В началото повечето учени, които изследвали звездното небе, били против и се опитвали да се борят с нововъведението, което изкривявало науката. Това обаче било невъзможно, тъй като императорът наказвал със смърт всеки, дръзнал да се опълчи срещу решението му. Постепенно 13-ата зодия била забравена, но днес тя изплува отново.

Змиеносците са особен тип хора 

Те са надарени със способността да привличат късмета, да се борят за възвишени идеали, търсят мир и хармония не само за себе си, но и за останалите хора. Родени са за лидери - имат таланта за увличат със себе си останалите хора. Често имат много деца, обичат пътуванията, любознателни са, затова са и много умни. 

Съдбата им дава много, но това им създава тайни врагове. Въпреки задкулисните планове на онези, които им завиждат и ги мразят, те обикновено излизат от битките като победители, защото благородно следват своите цели и не се поддават на мръсни игри.

Неслучайно хората от тази 13-а зодия се наричат Змиеносци. Те са способни да носят змии в пазвите си, които обаче не ги хапят. Ако някой се опита да ги „отрови", те му нанасят съкрушителен удар. И не защото са лоши хора, а защото в природата им е да изгарят всички мостове зад себе си. Веднъж изгубили доверие в някого, те късат с него завинаги. Могат да изоставят всичко и да започнат живота си отначало, без да се обърнат назад.

Група изявени световни астролози вече поискаха официална промяна в астрологията. Според тях зодия Змиеносец трябва да бъде реабилитирана. Ако се върне на звездната карта, тя ще доведе до коренна промяна в тази наука. Защото ще измести всички останали знаци. Рибите например вместо през февруари ще започват от третата половина на март, овенът ще продължава до средата на май, вместо да свършва още през април, а Стрелецът ще е във владение почти до края на януари, вместо да приключва преди Коледа. Истинската продължителност на зодиите пък не е около месец, както се смята в момента, а варира от 8 до 44 дни.

Чърчил, Дракула и Вапцаров родени под фаталното съзвездие...

Големи политици, общественици и личности, знакови за развитието на човечеството, са родени под влияние на фаталната 13-а зодия, която носи името на съзвездието Змиеносец. В тяхното число попадат Фридрих Енгелс, Уинстън Чърчил, Марк Твен, режисьорът Ридли Скот и бившият украински премиер Юлия Тимошенко, която в момента е в затвора.

Змиеносец е и политологът Огнян Минчев, писателят и драматург Стефан Цанев, както и големият поет Никола Вапцаров. Забраненият знак слага отпечатъка си и върху личности от света на модата - големия Джани Версаче, който прави революция в областта на стила, и родната моделка Николета Лозанова. Забележителни творци като Мария Калас, Уди Алън, както и великият ренесансов скулптор Джовани Лоренцо Бернини, за които доскоро се смяташе, че са Стрелци, се оказват Змиеносци. Такъв е и румънският граф Влад Цепеш, когото всички познаваме като Дракула.

Тошо Тошев: Мислех, че съм Стрелец...

Един от представителите на зодия Змиеносец е известният журналист Тошо Тошев. Той е роден на 7 декември 1942 г. 

Вестникарят беше изненадан, че принадлежи към новооткрития звезден знак. „За първи път чувам, че има зодия Змиеносец. Не знам нищо за нея. Досега мислех, че съм Стрелец, защото съм роден през декември", каза той. И допълни: „За себе си мога да кажа, че съм от хората, които не се предават и не се продават. Това явно се отнася и за Змиеносците. Ако характеристиките на тази зодия съвпадат с тези мои черти, значи отговарям на описанието."

Змиеносците са хора с невероятна съдба, способни да разрушат живота си и да го изградят отново из основи, да оцелеят при всяка ситуация, като нерядко притежават силни способности на екстрасенси и лечители. 

Много хора ще завиждат през целия живот на развитието на Змиеносеца. Той се възприема от хората като убежище на мъдростта и знанието. Ярката му роля в живота  определя и  вкусът му към ярките цветове в обличането. Те ще му носят и успех в живота. Авторитетите  се отнасят с огромно уважение към представителите на зодия ЗмиеносецЗмиеносецът ще направи голяма кариера в областта на архитектурата и строителството.  С една дума Змиеносецът е добър в изграждането на каквото и да било. 

Щастливото число на Змиеносеца е 12, то е съдбовно за него. 

Представителите на тази зодия ще имат голямо семейство, но ще напуснат родния си дом твърде рано. 

По-ярки характеристики на знака Змиеносец:

 • тълкувател на сънища, човек с  шесто чувство;
 • привлича късмета;
 • има възвишени идеали;
 • търсач на мир и хармония;
 • доктор по медицина или наука;
 • обича да се допълва и присъединява, много социален;
 • поетичен, изобретателска природата;
 • обича да учи,има висшето образование и вродена мъдрост;
 • роден ръководител;
 • радва се на голяма слава - или  е напълно неразбран;
 • стремеж към лечение на болестите на човека,
 • архитект, строител, достига звездите - образно и буквално;
 • данъчен оценител;
 • астрологически таланти, интуитивен;
 • добър прогностик, притежаващ умението да се възползва от трудните моменти;
 • има тайни врагове в семейството;
 • много ревнив;
 • забележителен баща;
 • очаква го висока позиция в живота  [в зависимост от аспектите], най-високата слава и легенда за него ще дойдат след смъртта му;
 • гений на мисълта;
 • обича да носи дрехи най-различни цветове;

Вие съхранявате в себе си основните качества на тези знаци, но сте личност с невероятна съдба. Може да изчезвате завинаги без да се прощавате и без да оставяте следи след себе си, притежавате способност напълно да се прераждате и да ставате друг човек. На едни хора носите невероятна радост и щастие, на други – мъка и разруха. След вас се стеле като шлейф поредица от странни и необясними събития, които и Вие самите не сте в състояние да обясните.

Обикновено Змиеносците много пътуват, като по своя път срещат много и различни хора, и към всеки от тях те умеят да намерят свой ключ и да сформират особени отношения.

Те може да имат няколко семейства в различни градове, даже няколко живота или слоя на живот и различни слоеве на общуване. Това по същност е истински Хамелеон, който променя цвета си и маниерите на поведение и който във всеки момент е готов да промени живота си и да превърне миналото в пепел в буквален и преносен смисъл на думата.

Змиеносците биват особено опасни. Ако причините нещо лошо на Змиеносеца, той в отговор може да ви донесе големи неприятности, разрушения, даже смърт. И не защото Змиеносците са лоши хора и правят това нарочно. Природата на този знак – това е ефекта на „изгаряне на мостовете”.

Когато напуска мястото на своето пребиваване, той изгаря зад себе си всички мостове. Този човек започва от нула във всеки етап от живота си и винаги, ,въпреки всичко , успява да се справи наново.

Змиеносецът може „да изтрие” своето минало и да започне да живее от нулата, като че не е имало нищо по-рано.

Той не се бои от опасни ситуации и риск. Не чувства страх. Обича авантюрите и приключенията. И в най- опасните ситуации обикновено оживява. Той е необикновено жизнеспособен. Ако стане автомобилна катастрофа, всички умират, но Змиеносецът обикновено оживява.

Древноримския астролог Манилий пише, че за хората, родени в момента на възход на Змиеносеца, змиите са съвършено безвредни. Такива хора „ще носят змии в пазвата си с разгърдени дрехи, ще ги целуват , без да се страхуват от тяхната отрова”.

На латински това съзвездие се нарича Serpentarius, което в превод действително означава Змиеносец – „този, който носи на себе си змии”

Змиеносецът винаги се стреми да държи ситуацията под контрол, и може да се представи като своеобразен "самотен герой" /или "луд гений"/. Различен от другите, той е своего рода "черна овца" в обора или "гадното пате" в кокошарника. Той наистина не е като другите и не иска да бъде като тях, т.е. "като всички", и затова често бива отхвърлян, неприет - това е една от характерните черти на Змиеносеца. Именно за такъв човек често казват или просто си мислят  /понякога обаче не без известна доза завист или възхищение, а може би същевременно и двете/ , че "навира си носа там, където не трябва", и той наистина винаги се стреми да вкуси от забранения плод от Дървото на Знанието - познанието за истинския смисъл на всичко... 
Той е Адепт, Посветен или просто отхвърлен и заклеймен от невежите  учен, мистик, магьосник - изгорен на кладата или преследван от Инквизицията - той превръща живота си в безжизнена пустиня и елиминира в зародиш възможността си да бъде просто щастлив, макар и малко, - "като другите".

Нека се опитаме да разберем характера на Змиеносеца и тогава ще видим, че едната му половина е съвсем човешка - с всичките ѝ присъщи пороци и несъвършенства, а другата е напълно "нечовешка" или, да се изразим по-точно, "свръхчовешка". 

Тази "сплав" на инстинктивни човешки черти с абсолютно свръхчовешки, умението да се издигне  като периодично "изгаря" инстинктивната си, животинска природа, го прави напълно различен, което също е една от характерните черти на Змиеносеца. И в момента, в който започваме да свикваме с него и когато смятаме, че сме го опознали, изследвали и той вече е в ръцете ни и ние го контролираме  /"всеки има правото да се заблуждава"/,  всичко се обръща на 180 градуса, той изведнъж става напълно различен, при което на повърхността изплуват други, непознати измерения на многопластовата му личност. 

Всъщност той създава впечатление, че не се намира в нашия триизмерен свят. Той просто разбулва поредната си мистерия - едно от многото сенчести лица от четириизмерната му реалност, но тъй като нашето възприятие е три-, а не четириизмерно, той остава загадка за нас...

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Как да излезна от зоната си на комфорт, като нямам пари да влезна?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

 • До абе..
  личи,че простият си ти.Научи се да пишеш и днес не е неделя.Не си в час.
 • Хахаха
  Амммм добре. А къде са тея русенци дето искат оставка на Радев? Да не са ония неколко путки дето са се насрали от страх и не...
 • Оплодител №1 на Русе
  В Тутракан съм, в Тутракан съм. Биляна гледа децата, Еколожката копа градината на село, аз си оплождам тутраканки, всичко е...
 • русенец
  Радев е мъж на място, не е плазмоид като Плевела. Стига сте го хулили тролове.
 • Така е!
  Русе иска ОСТАВКА НА РАДЕВ! В Е Д Н А Г А! И ще стачкуваме, докато не я сдаде! ОСТАВКА!