13-годишно момче стана жертва на бандитска война в Швеция

1
Все по-често в Швеция се случват стрелби от коли, бомбени атентати и нападения с гранати
Все по-често в Швеция се случват стрелби от коли, бомбени атентати и нападения с гранати Снимка: БТА / архив

Все по-често в Швеция се случват стрелби от коли, бомбени атентати и нападения с гранати

13-годишното момче, намерено мъртво в гората близо до дома му в предградията на Стокхолм по-рано този месец, е последната жертва на смъртоносната война между бандите в Швеция, заяви прокурор, предадоха Асошиейтед прес и БТА.

Мило, който е идентифициран само с първото си име, е бил прострелян в главата в смразяващ пример за "грубо и напълно безразсъдно насилие от страна на банда", заяви прокурор Лиса дос Сантос. Смята се, че той е бил застрелян в Ханинге, южно от Стокхолм. Тя отказа да даде повече подробности поради продължаващото разследване.

Шведските медии, които публикуваха снимки на Мило с разрешението на семейството му, заявиха, че тялото е било преместено в гората, след като момчето - което не е било познато на полицията - е било убито. То е обявено за изчезнало на 8 септември, а тялото му е намерено от минувач три дни по-късно.

Престъпните банди се превърнаха в нарастващ проблем в Швеция, където все по-често се случват стрелби от коли, бомбени атентати и нападения с гранати. По-голямата част от насилието е в трите най-големи града на Швеция: Стокхолм, Гьотеборг и Малмьо.

Към 15 септември полицията беше преброила 261 престрелки в Швеция през тази година, от които 34 с фатален край, а 71 души са ранени.

Само през септември в скандинавската страна са станали четири престрелки, три от които с фатален край, в Упсала, западно от Стокхолм, и в шведската столица. Една от жертвите е 13-годишният Мило.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -14
    2
    Русенец
    До €C: Ти ходил ли си някога в Швеция?
  • 28
    1
    €С
    Че то в Швеция бели хора не останаха. Само негри, мюсюлмани и цигани. Ама нали сме €врогей-толерасти....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари