13-годишно момче си глътна езика след препиване с бира в Добринище

1
Помогнал е случаен минувач, който успял да освободи езика на детето и да предотврати фатален край
Помогнал е случаен минувач, който успял да освободи езика на детето и да предотврати фатален край

13-годишно момче от Добринище изпадна в несвяст след препиване.

Иницидентът станал около 20:30 ч. в градския парк, където било доста оживено, съобщава Струма.бг. Група тийнейджъри пили бира, но изглежда прекалили с количеството и едно от тях се строполило на земята. Приятелите му го вдигнали на ръце и го понесли. Възрастен мъж ги забелязал и се насочил към тях. Оказало се, че момчето си е глътнало езика.

Мъжът реагирал светкавично, бръкнал в устата на момчето и успял да извади езика му. През това време се намесили и други хора, сред които и една медицинска сестра, която била в парка с внучето си. Извикан е екип на Спешен център и момчето е откарано с линейка в болница. Мъжът, който пръв се е притекъл на помощ, бил бащата на кмета на Добринище Петър Галчев.

Ето какво разказа за „Струма“ кметът: „Баща ми просто бил излязъл навън да изпуши една цигара, когато видял как децата носят техния приятел. Момчето било неадекватно, на границата… Добре че баща ми се е намесил навреме, знаел е как да реагира и детето е дошло на себе си, проговорило е. Помогнали са и други хора в парка. В екипа на Спешен център е била лекарката от Добринище д-р Тютюнджиева. Момчето е откарано до болницата, родителите са били своевременно уведомени. Другите деца разказаха, че са купили бирата от хранителен магазин. Недопустимо е да се продава алкохол и цигари на непълнолетни. Всички имаме деца и на никого не пожелавам да преживее такова нещо. Това момче можеше замалко да си отиде…“, коментира кметът на Добринище Петър Галчев.

За случая е информирана и полицията. На управителя на хранителния магазин е съставен акт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари