13-годишна: Дядо ме изнасилваше, но натопих татко

0
Призовка е изпратена към лицето, за което момичето твърди, че е истинският изнасилвач
Призовка е изпратена към лицето, за което момичето твърди, че е истинският изнасилвач

По обвинение, че е изнасилил 13-годишната си дъщеря три пъти бе изправен пред Хасковския окръжен съд 32-годишният Желю Иванов от Харманли.

Делото се гледа на закрити врата, съобщава „Труд”.

Малолетната Г. И. обаче направи шокиращи признания, след като заяви, че не баща й, а бащата на мащеха й се гаврил с нея. Думите на момичето потвърди и председателят на Окръжния съд Миглена Тянкова, която гледа и въпросния процес.

Според Г. И. тя и 15-годишният й брат К. И. се наговорили да натопят баща си, за да се стресне и да се събере с родната им майка. След разпита им, съдът разпореди психиатрични експертизи за двете деца, които са настанени в защитено жилище в друг регион на страната.

Призовка е изпратена и към лицето, за което момичето твърди, че е истинският изнасилвач. Според негови познати обаче той нямал постоянен адрес и работил като пастир ту в Харманлийско, ту в Димитровградско. Според прокуратурата обаче Желю Иванов посегнал на дъщеря си на 9, 11 и 21 февруари т. г.

След последната гавра сигнал в полицията подал Г. И. и баща им бил арестуван. От тогава Желю е в ареста. Децата са учили в помощно училище-интернат "Петко Рачев Славейков" в Харманли и се прибирали вкъщи само в събота и неделя. От 2011 г. те живеят при баща си, след като съдът е постановил той да упражнява родителските права.

Причината е, че едно от момчетата е било системно пребивано от мъж, с когото майката живеела на семейни начала. Харманлиецът не е осъждан и няма криминални прояви до този случай. Ако Темида го признае за виновен по сегашното обвинение, предвиденото наказание по закон е между 15 и 20 години. На няколко пъти Иванов поиска да излезе от ареста, защото му липсвали децата. Съдът не го пусна.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари