13-годишен преби съученичка в час, учителката не видяла

0
13-годишен преби съученичка в час, учителката не видяла

Нов случай на агресия в училище. Седмокласник от Димитровград преби съученичка по време на час по български език. Инцидентът е станал пред очите на учителката, тя обаче отрича да е видяла. Инспекторатът по образование и Закрила на детето работят по случая.

Боят става по време на контролно по български език преди две седмици. В края на часа момче от класа влиза в ролята на учител. „Той каза, че ще бъде учител и каза на всички да го гледат в очите. Аз му казах, че не искам, защото не ми е никакъв. Той тогава дойде при мен и започна да ме удря”, казва Нели Янева, ученичка от 7 клас в СОУ „Васил Левски”.

Това се случва пред очите на целия клас и на учителката. „Госпожата казваше - защо се карате, защо се биете, не трябва да бъдете агресивни”, допълва съученичка на Нели.

Пред педагогическия съветник побойникът първо отрича, после признава, че е прекалил. „В един последващ разговор заяви, че я е ударил, но според неговите думи не по този начин, по който изглеждат синините на ръката. Съжалява за което”, обяснява Недялка Ангелова - педагогически съветник.

А според учителката, такъв инцидент в час не е имало. „Ами дори и да се закачили по някакъв повод, той по принцип си е закачко, няма проблем, с всичките деца по някой път е правил така, но по време на междучасията”, коментира Росица Георгиева - учител по БЕЛ.

След инцидента пребитото дете, което е болно от астма, започва да получава кризи. Стига се до намесата на лекар, а родителите научават, че детето им е постоянна жертва на насилие в училище. Безразличието на учителката допълнително вбесява родителите.

А госпожата въпросната по български език ми заявява, че тук редовно се бият и се удрят. Едва ли не ежедневие, аз за какво съм тръгнала да подавам жалби”, възмущава се Валентина Георгиева - майка на пребитото дете.

Майката има пълното основание да подаде жалба, защото тя праща детето и очаква от нас - ние да се грижим за него и да опазваме живота му”, допълва Антон Иванов, директор.

Учителката най- вероятно ще бъде наказана със забележка. А с пребитото дете от следващата седмица започва работа психолог.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари