13 души загубиха живота си при катастрофи по Коледа

0
Провал на акциите на КАТ
Провал на акциите на КАТ Снимка: ОДМВР - Шумен

Жертвите по пътищата през почивните дни са двойно повече от 2021 г.

Тежки катастрофи отнеха живота на 13 души по Коледа. Жертвите в дните от от 23 до 27 декември са над два пъти повече спрямо 2021 г., когато на същите дати загиналите по пътищата са били шестима, отбелязва вестник "Труд".

Един от най-кошмарни пътни инциденти, при който загинаха млад водач и двете му спътнички на детска възраст, стана в Шумен на 23 декември вечерта. Около 21:20 ч. на бул. “Симеон Велики” спортно БМВ кабрио, управлявано от 24-годишния Присиян Гидионов, се завъртя на пътя и се удари в стълб на уличното осветление. На място загинаха шофьорът и 13-годишната Рая. 16-годишната Йоана бе откарана в болница, където почина малко по-късно. По случая е взета за изследване кръв от загиналия шофьор назначени са експертизи за алкохол и дрога, както и за изясняване на скоростта, с която се движел бързият автомобил. Утре - 29 декември, близките на загиналите Рая и Йоана организират поклонение с цвете и свещ в 21:20 ч. - часът на катастрофата.

Въпреки шумно рекламираните акции на КАТ в цялата страна общо 80 са пътно-транспортните произшествия от 23 до 27 декември - с 8 повече от дните по Коледа през 2021 г. От началото на тази година жертвите по пътищата у нас са 517. Те са с 35 по-малко от миналата година, но без през 2022 г. да е имало такава голяма автобусна катастрофа с 45 убити, каквато стана миналия ноември на магистрала “Струма”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    коледар
    На 24,25 и 26 навъртях 670 км. в Бг. Видях само една патрулка на Луковит на баира, от "новите" КИА, без тринога, без радар. Просто си отбиваха номера край пътя на габарити без да си вадят носа навън, а беше и тпло, 8°.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари