13 души загинаха при пожар в дискотека в Испания

0
На дискотеката в Мурсия е било наредено да затвори преди една година
На дискотеката в Мурсия е било наредено да затвори преди една година Снимка: АП / БТА

На дискотеката в Мурсия е било наредено да затвори преди една година

Дискотеката в испанския град Мурсия, в която при пожар вчера загинаха 13 души, миналата година е получила нареждане от кметството на Мурсия да затвори, заяви представител на местните власти, цитиран от Франс прес и БТА.

Според Антонио Наваро властите в Мурсия са наредили дискотеката да преустанови дейността си през януари миналата година, а през октомври – да бъде затворена.

Преустановяването на дейността на дискотеката е било наредено, тъй като компанията оператор на заведението е разполагала само с едно разрешително за една дискотека, "Театре", като в същото помещение е отворила втора дискотека – "Фонда Милагрос" – дискотеката, в която бяха намерени телата на загиналите при пожара.

"Последната стъпка е била заповедта за затваряне от октомври миналата година, като след това на практика обектът е работил в нарушение (на заповедта за затваряне)", изтъкна Антонио Наваро на пресконференция.

Във връзка с изявлението на Наваро се появяват въпроси защо местните власти или полицията не са взели мерки за изпълнението на заповедта за затваряне на дискотеката, особено като се вземе предвид, че заведението се е ползвало с достатъчно голяма популярност в Мурсия и е рекламирало дейността си в социалните мрежи, отбелязва Франс прес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари