123 абсолвенти от юридическия факултет на Русенския университет се дипломираха

2

123 абсолвенти от юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“ получиха дипломите си днес.

Отличниците са 12, като с най-висок успех 5.97 е Драгомир Тонев. Сред официалните гости на церемонията бяха заместник областните управители д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов, както и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев.

Д-р Караколева отправи пожелания към младите юристи да бъдат креативни, ентусиазирани и винаги да носят с гордост името на Русенския университет. „Вярвам, че от днес започва животът ви на зрели, успешни и реализирани юристи. Бъдете отговорни и нека чувството за съвест и почтеност бъде винаги с вас! Сигурна съм, че сте достойни млади хора и ще имате куп възможности да докажете своите качества, извървявайки професионалния си път. Никога не позволявайте външни обстоятелства да повлияят на преценката ви и отстоявайте истината. Запомнете уроците, които сте научили досега и ги прилагайте. Бъдете сигурни, че най-доброто предстои! Бъдещето е пред вас и е във вашите ръце.“, каза д-р Караколева. От своя страна председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев пожела на абсолвентите да вярват в себе си и да бъдат сигурни в знанията, които са придобили в университета. Също така той пожела на абсолвентите да запазят тръпката към казуса и необходимостта да четат правна литература и съдебна практика.

Припомняме, че Иво Пазарджиев е сред възпитаниците на юридическия факултет на Русенския университет.

Имате необходимите знания и може да се справите с всяка трудност, която животът ви поднесе. Вярвайте в себе си и постигайте целите си.“, каза от своя страна ректорът. Деканът на факултета доц. д-р Кремена Раянова подчерта, че винаги е имало единство между преподаватели и студенти, както и че дипломата, която получават днес не е лист хартия, а хроника за трудните дни и нощи на студентските сесии.

На събитието присъстваха още председателят на Районния съд Елена Балджиева, окръжният прокурор Георги Георгиев, както и секретарят на Адвокатската колегия в крайдунавския град Звезделина Рафаилова. Отец Марин пък призова абсолвентите да се борят за истината и да допринасят за справедливостта на света.

Освен „Право“ сред абсолвентите имаше завършили „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, както и магистърската степен по „Правен режим на защитата на националната сигурност“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари