12-годишният Александър още не говори за преживяното

0
За момента не са констатирани следи от насилие към детето
За момента не са констатирани следи от насилие към детето

За момента не са констатирани следи от насилие към детето

Въпреки че към момента няма данни 12-годишният Александър да е бил отвлечен, разследващите ще продължат да работят и по тази версия до пълното изясняване на всички факти, свързани с неговото изчезване.

Министърът на вътрешните работи също потвърди, че тази версия не е напълно отхвърлена. По случая предстоят още разпити. Възложена е и съдебно-медицинска експертиза за състоянието на детето, предаде Bulgaria ON AIR.

Намирането на Александър след 9 дни търсене не означава край на разследването, обявиха от прокуратурата и от МВР. Именно фактът, че е оцелял толкова време навън без храна и вода, буди съмнение дали детето не е държано насила през тези няколко дни.

"В момента не можем да говорим за отвличане. Няма и данни, които да говорят за отвличане, но ще проверим всички версии, включително и тази", коментира Иван Демерджиев.

В момента състоянието на детето отговаря на това да е престояло в гората действително през тези дни.

"Все още не е установено как се е движил и дали се е движил. Това ще бъде предмет на разследването. Ние ще проверим включително и това дали детето не е държано някъде", уточни говорителят на Окръжната прокуратура в Перник - Албена Стоилова.

Няма данни от бащата да е искан откуп, но разследващите ще проверяват и дали появата на детето не е свързана с обявената награда от 100 000 лв.

Предстои да бъде възложена съдебно-медицинска експертиза за състоянието на Александър. За момента не са констатирани следи от насилие.

"Иззети са дрехите на детето, с които е било намерено. Мога да потвърдя, че те са тези, с които е било в деня, в който е изчезнало на 11 ноември", уточни Албена Стоилова.

Ще се търсят следи и по тялото, и по дрехите на Александър. Предстоят разпити на спасителите на детето, както и на майката.

"Ще разпитаме и майката по един или по друг начин. Тя все още не е в България. По нейни данни, има нагласата да дойде. Тя искаше да приключи издирването на детето и се надяваме това да бъде така", поясни говорителят на Окръжната прокуратура в Перник.

"Ще бъдат разпитани всички по този случай, включително и хората, които са подавали информация да са виждали детето през тези дни, в които беше изчезнало", каза служебният вътрешен министър.

Досега детето не е говорило, но на по-късен етап с помощта на специалисти и бащата, ще бъдат направени опити Александър също да бъде разпитан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари