12-годишна родилка от Асеновград заряза детето си

0
За бебето се грижи доведената майка на 14-годишния му баща
За бебето се грижи доведената майка на 14-годишния му баща Снимка: Pixabay

За бебето се грижи доведената майка на 14-годишния му баща 

Асеновградският районен съд настани в приемно семейство дете, родено на 3 септември 2021 година от 12-годишната тогава Е.С.М., след иск от Дирекция "Социално подпомагане". Според магистратите бебето е в риск, понеже е оставено без родителски надзор, съобщава 24 ЧАСА.

Малолетната родилка живеела с предполагаемия баща - Т.Ш., и доведената му майка в едноетажна тухлена къща с две стаи. Скоро след появата на бебето, Е.М. заминала в Германия, където заживяла на семейни начала с друг мъж. Оттогава не се интересува от малкото и рядко го посещава.

Предполагаемият баща не може да припознае детето, понеже е на 14 години. Той и мащехата му са единствените, които се грижат за бебето. Жената е силно привързана към него.

Въпреки че домът им е чист и добре обзаведен, двамата са финансово затруднени. Единственият им доход е възнаграждението в размер на 60 - 70 лв., което момчето получава, когато работи в почистващата фирма на баща си. Доведената му майка не получава детски за бебето, понеже не разполага с необходимите документи.

Магистратите прецениха, че, оставено без родителски надзор, детето наистина се намира в риск и съществува реална опасност за правилното му развитие. По тази причина от сряда то е официално настанено в дома на Т.Ш. и мащехата му. Определен е и режим на лични отношения с майката. Тя ще може да го вижда всяка неделя от 9:00 до 17:00 часа.

Решението на Районния съд в Асеновград не е окончателно и подлежи на обжалване в 7-дневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Аз
    До “хахахаха”: Ако си и ти на 12-14 години- споко… няма да те изкормят! Инак много знаем да приказваме за демографския срив ама у дома имаме по 1… 2 деца макс. и готови оправдания колко било тежко да се отглеждат деца в наше време….. а какво ли ще кажат нашите баби и дядовци по въпроса!?
  • 8
    2
    от село
    Да го вземат от бхк, нали са много загрижени за мангалите.
  • 12
    1
    хахаха
    аз ако изчукам и забременя 12г. дете ще ме изкормите и тричате по всички видове медии. а че гнусните мангали се пълнят и зареждат на такава възраст не притеснява абсолютно никого. с колко аршина мерите дадено престъпление ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари