11 нови предложения за паметник на Васил Левски в Русе

0

Анкета за избор на идейна концепция за изграждане на паметник на Васил Левски в Русе се организира от днес до 2 декември тази година.

Това съобщи Искрен Веселинов - председател на Инициативния комитет, създаден специално за случая, предаде БТА.

В сградата на общината са изложени 11 идейни проекта. Русенци ще могат да гласуват на място в специално поставена за целта урна, както и онлайн - на интернет страницата на общината.

Победителят ще бъде излъчен на 3 декември тази година от комисия, съставена от архитекти, художници, представители на общината и на Инициативния комитет. Наградата е 20 000 лева, като сумата е осигурена от кметството.

Главният архитект на общината Живка Бучуковска - част от Инициативния комитет, обясни, че някои от критериите за оценка на творбите на участниците ще бъдат свързани с композицията, а също и как архитектурно паметникът ще се вписва в Парка на възрожденците, където ще бъде поставен.

Подобен конкурс се състоя в края на октомври миналата година. Тогава в надпреварата със свои проекти се включиха 11 участници, но победител не беше излъчен.

За изграждането на паметника и за облагородяването на района около него ще са нужни около 130 000 лева. Средствата ще бъдат събрани от дарения чрез благотворителни кампании.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари