11 часа жители на Русе се опитваха да помогнат на бездомен мъж

7
Мъжът лежал в безпомощно състояние на плочките на тротоар в центъра на града
Мъжът лежал в безпомощно състояние на плочките на тротоар в центъра на града

Мъжът лежал в безпомощно състояние на плочките на тротоар в центъра на града

Хора от Русе многократно се опитват да окажат помощ на бездомник в крайдунавския град. Това се оказва нерешима задача цели 11 часа.

Малко преди 21:00 часа живеещи на улица „Княжеска” в централната част на Русе за пореден път подават сигнал до спешния телефон 112 за мъж в безпомощно състояние на улицата. Техни съседи звънели от сутринта, но пристигналите тогава на място медици от Спешна помощ само поверили кръвното на мъжа и, след като той отказал да бъде транспортиран до социално заведение, си тръгнали. 11 часа по-късно навън заваляло, температурата се понижила, а бездомникът още лежал на плочките на тротоара.

Следва ново позвъняване от хората в квартала до 112, и след като 40 минути никой не дошъл да помогне на бездомния, граждани подали сигнал и до NOVA. Около 21:00 часа там вече е пристигнал полицейски патрул. Гражданин, който минавал с колата си по улица „Княжеска”, също забелязал бездомника, подал сигнал и останал да изчака, докато дойдат полиция и линейка. Мъжът беше прибран от улицата с линейка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    Йордан Благоев Христов
    Отношението към бездомните и безпомощни хора в България е доста изостанало сравнение със страните от ЕС! Институциите не обръщат никакво внимание и дори са безразлични към подобни проблеми!!!!
  • 13
    3
    Spermaman
    Абе важното е за укрите с джиповете да има, хотели-мотели, джакузита-макузите! Българите кучета ги яли.
  • -2
    2
    fasfas
    ТОЙ ЛЕЖИ НА УЛИЦАТА ,ЩОТ ЗНАЕ ЧЕ В БОЛНИЦАТА АКО ГО ВКАРАТ НЯЯ ДА ИЗЛЕЗЕ ,НО ВИЕ ГРАЖДАНЧЕТАТА ОТ ГОЛЯМОТО ДУБРУТРО МУ РАЗКАЗАХТЕ ИГРАТА.
  • 30
    1
    Ами
    Работи ли действително някоя от социалните услуги в Русе с бездомните хора на терен, защото броят им видимо нараства, а идват студени дни и месеци. Или само ще се сипят хвалби от директорката на общинската дирекция К.П. В приюта е по-спокойно за работа, но на улицата е друго, още повече, когато трябва да убедиш бездомен човек да бъде настанен в социална услуга.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари