108 земетресения за два дни отчетоха в Турция

0
Серия от трусове са регистрирани и тази сутрин
Серия от трусове са регистрирани и тази сутрин

Серия от трусове са регистрирани и тази сутрин

Трусове е имало както в източната, така и в западната част на Турция.

108 са земетресенията само в рамките на 24 май и сутринта на 25 май, показват данните на Европейския средиземноморски сеизмологичен център.

Последният трус е станал в 07:48 часа тази сутрин. Силата му е 2 по Рихтер. Епицентърът му е на 12 км югозападно от Малатия.

Турската агенция за управление на бедствията и извънредните ситуации съобщи, че най-силното земетресение от серията е с магнитуд 3,2 на 19 километра от Измир. То е станало в 9 часа местно време на 24 май, предава bTV НОВИНИТЕ.

Повече от година след опустошителното земетресение от 7,8 по Рихтер в Турция, засегнатите райони все още не са възстановени. Жертвите надхвърлят 53 хиляди.

В Хатай хората все още живеят в контейнери. Имат проблеми с тока, защото в контейнерите всичко работи на ток. Събарянето на сгради продължаваше и през февруари на 2024 година.

На 70 км от Газиантеп, в Нурдагъ, 26 000 души още живеят в контейнери в очакване на новите си домове от държавата. Раздават ги през 20 дни с лотария. И ще бъде така, докато всеки не получи ключа за новия си дом.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Трябва справедливост за...
    Който осквернява църкви и ги прави на джамии нищо хубаво не го очаква. 5 века избиваха българи, време им е да изкупват греховете си. Кога ще е голямото земетресение там, за да ги занули ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари