101-годишен дядо "възкръсва" два пъти за една седмица

1
Лекари в София го спасяват "в противоречие с хирургията"
Лекари в София го спасяват "в противоречие с хирургията" Видео: NOVA

Неговият внук Иван Димитриев разказва, че дядо му е герой от Втората световна война

Навръх Великден ви разказваме историята на 101-годишния дядо Тодор. Той буквално възкръсва два пъти в рамките на една седмица. Лекарите на "Александровска" болница го наричат герой.

Неговият внук Иван Димитриев разказва, че дядо му е герой от Втората световна война. Определя го като много благ и добър човек. Не е имал големи болежки и болести. "Когато дойдохме тук той беше със спукана жлъчка. Отношението беше много хуманно към него", разказа той, предава NOVA.

Според проф. Атанас Йонков такъв пациент не се появява почти никога. "В противоречие с хирургията е да успеем да помогнем на човек на такава възраст. Дядото имаше гангрена и некроза на тъканите. Не е имал оплаквания или болки в жлъчката, бил е енергичен. Разговаряхме с близките преди да преминем към хирургия, защото възможността да преживее такава операция, беше малка. Близките обаче бяха убедени, че той ще понесе такава операция. След контролните изследвания установихме, че е нужна операция. Състоянието му бързо се влоши, но с мини инвазивни методи и отворена хирургия, извършихме операция на възпалението", заяви той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари