1000 лева бонус: УМБАЛ „Канев“ търси лекари и сестри

3
Всеки от персонала на болницата, който доведе нов лекар, ще получи финансов бонус от 1000 лв., а за нова сестра или акушерка – 600 лв.
Всеки от персонала на болницата, който доведе нов лекар, ще получи финансов бонус от 1000 лв., а за нова сестра или акушерка – 600 лв. Видео: Русе Медиа

Иновативно решение за търсене на кадри въвежда УМБАЛ „Канев“ - Русе.

За първи път в здравеопазването в България ще се прилага програмата „Доведи колега“, която се използва от години в развитите европейски страни от много фирми в сферата на различните производства. Всеки от персонала на болницата, който доведе нов лекар, ще получи финансов бонус от 1000 лв., а за нова сестра или акушерка – 600 лв.

Идеята е чрез тази програма по най-бързия начин да достигне до определен човек информация за тази болница. Една обява, пусната в агенция, вестник или другаде, не дава яснота за мястото, където отиваш да работиш. Тук в случая искаме човекът да получи информация от първо лице, от колега, за микроклимат, за финансово състояние на болницата, за наличие на апаратура, наличие на ресурс. В момента някои отделения са на санитарния минимум, което ни накара да пристъпим към тая програма“, обясни изп.директор на болницата Иван Иванов пред камерата на Русе Медиа.

Недостиг и търсене има на анестезиолози, реанимационни и операционни сестри, лекари по спешна медицина, инфекционисти, физикална терапия. „Това са не много популярни специалности, тъй като не са свързани пряко с частна практика на лекари като кабинети, а са изцяло отдадени на отделенията и болничната помощ“, казва още Иван Иванов.

Финансовият стимул е 200 лв. за всеки от персонала, който доведе лекар от изброените специалности, а когато лекарят премине на постоянен трудов договор, се дават още 800 лв. За сестри първоначалната сума е 100 лв., а при постоянен договор – 500 лв.

Бонусите са сложени, за да се получи т.нар. катализатор на възбуждане на интереса. 1000 лв. не биха решили финансовите проблеми на лекар или сестра, те са една допълнителна помощ, но подхождайки по този начин, това стимулира тяхното въображение, мислене в тази насока да помогнат на болницата“, коментира изп.директор.

Програмата „Доведи колега“ стартира официално в УМБАЛ „Канев“ от 1 март.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари