100-годишна къща в центъра на Русе се събори

0
100-годишна къща в центъра на Русе се събори
Видео: ТВН
ДНСК започна разследване на срутена при строеж задна стена на стогодишна къща в Русе.

Инцидентът, за който до вчера липсваше каквато и да било информация, станал на 27 август на улица „Тодор Александров“ 12, съобщават "Русе нюз" и телевизия "ТВН".

По думите на 75-годишния собственик на къщата Стефан Георгиев, около 10 ч. сутринта се раздал страхотен трясък, всичко се обвило в прах, а задната стена на спалнята паднала в изкопа на основите на новия блок, който се строи на калкан. За щастие, в момента в стаята нямало никой. „Не смея да си помисля какво можеше да се случи с двете внучета, които спят там, когато ни гостуват“, споделя Стефан.

Пораженията по дома са огромни. Предната фасада и первазите на прозорците са се разкривили, зеят открити спалнята, коридора и таванските помещения. В дупката все още стои гардеробът, който бил в спалнята.

Все още не е ясно, какво точно е причинило срутването на стената. По думите на строителния предприемач Александър Христов, който ръководи новия строеж, вероятно старата къща не е била достатъчно укрепена, въпреки че е изградена преди повече от век. Той е поел ангажимент да бъде направен спешен ремонт и укрепване на къщата.

Необяснимо защо, въпреки че инцидентът е станал преди седмица, от ДНСК едва вчера са направили оглед на пострадалата къща. От там твърдят, че „всичко ще стане по установения ред“.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари