100 000 евро обезщетение за българка, ранена при катастрофа в Италия

1
Жената била абсолютно неподвижна и престояла в болница 23 дни
Жената била абсолютно неподвижна и престояла в болница 23 дни

Жената била абсолютно неподвижна и престояла в болница 23 дни

Българка, пострадала сериозно при катастрофа на 17 май 2021 г. в Конкорецо, Северна Италия, ще бъде обезщетена със 100 хиляди евро. Това реши Съдът в град Монца. Сумата обаче е само аванс от общото обезщетение, което трябва да бъде изплатено на 42-годишната жена за нанесените ѝ щети, пише 24 ЧАСА.

Според местните медии българката била тежко ранена при катастрофа между две коли до община Вимеркате. Инцидентът бил причинен от 40-годишен местен жител. Двете коли се движели една срещу друга и се блъснали толкова силно, че изхвърчали от пътя. Петимата пътници в тях пострадали сериозно. На мястото на произшествието се притекли на помощ три линейки и хеликоптер, както и друга медицинска кола, карабинери, полиция и пожарникари.

Най-тежко била засегната българката, която била откарана в болница в Милано. Тя имала фрактура на бедрената кост, друга - на тибиалното плато, трета – на долната челюст и др. Жената била абсолютно неподвижна и престояла в болница 23 дни. След това била обездвижена 75 на сто в рамките на други 90 дни, след които минала рехабилитация за 60 дни. Шофьорът на колата с българката бил виновен за катастрофата, затова и книжката му била отнета за 90 дни.

Според адвоката на шофьора обвиненията към клиента му са доста сериозни, но може и да не бъдат доказани по време на процеса. Той продължава на 24 март 2024 г., когато ще бъдат изслушани пострадалите при катастрофата.

Как се изчислява обезщетението от застрахователната компания след автомобилен инцидент в Италия?

Колкото по-висок е процентът на инвалидност след катастрофата, толкова по-високо е обезщетението за пострадалия. То намалява с увеличаване на възрастта му. За 100% обездвижване на даден човек се падат по 50 евро на ден. Към тези суми се прибавят обаче и други,които се изчисляват на базата на специални таблици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари