10 трика за хубави вежди

0
Веждите - правят жената по-красива!
Веждите - правят жената по-красива!

Премахват се само ненужните косъмчета
Те може да са малко на брой, но редовното им премахване позволява поддържането на чиста линия. Изберете ефикасна пинсета, която захваща добре косъмчето в основата му и не травмира кожата.
Всекидневната грижа ще ви спести "замъгляването" на погледа с тъмни влакънца около веждата. Не прекалявайте обаче със скубането - резултатът може да е трудно поправим.

Правилна техника
Най-честата грешка е изчертаването на линията с молив от единия до другия край на веждата. Правилният жест изисква нанасяне на малки наклонени чертички по посока на косъмчетата.

Попълване на празнотите
на всяка възраст по веждите може да има места, където косъмчетата са по-редки. С нанасянето на леки чертички с молив в точния цвят на веждите тези "островчета" лесно ще бъдат запълнени. Внимавайте при епилирането, защото понякога изтръгнатите косъмчета никога не поникват.

Четкане
Всяка сутрин използвайте четчица, с която лесно може да изчеткате веждите по посока на тяхната естествена линия и от корена към върха на косъмчета.
Боядисани в цвета на косата
За да не сбъркате фатално с един-два тона, използвайте същата боя като за косата. Ако се боядисвате в червеникаво, веждите могат да отиват към кестеняво, а ако сте с тъмна коса, веждите ви трябва да са тъмнокафяви и никога черни.

Светли за естествените блондинки
Ако сте естествено руса, използвайте молив в светъл цвят със златист или пепеляв оттенък в зависимост от това дали цветът на косата е по-скоро с топли или студени нюанси.

Изсветлени за изрусените
Дори да слагате черна спирала на миглите, веждите ви трябва да се доближат максимално по цвят до изрусената ви коса. Изсветляването им е деликатна процедура и ако не сте съвсем сигурни в уменията си, по-добре се доверете на специалист.
Подходящи очила
Потърсете очила, които отиват на веждите ви, вместо да променяте линията на веждите според модните очила, които сте си купили. Правилото е горната част на рамката да не закрива линията на веждите. Тя трябва да я следва и да я подчертае. Понякога избирането на подходяща форма очила е трудна работа, но изборът е толкова голям, че е невъзможно да не намерите най-добрия вариант.

Ефектът на сенките
Вечерният грим допуска да подчертаете линията на веждите със светли сенки, поставени непосредствено под тях. Този малък трик води до привличане на светлината към очите. За през деня е достатъчно да сложите на същото място малко блестящ прозрачен гел.

По реда на номерата
Когато се гримирате, започнете с нанасянето на фон дьо тен, после подчертайте очите и нанесете сенките. Следва спиралата и после веждите. Накрая идва ред на устата и ружа. 

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари