10-те най-поръчвани ястия с пилешко месо в света

0

Пилешкото месо е полезно, вкусно, приготвя се лесно и е достъпно. Тези пилешки ястия ще накарат вашето семейство да се влюби в тях. Можете да ги приготвите бързо и лесно у дома. Международната платформа за онлайн поръчка на храна подбра 10 от най-интересните ястия с пилешко месо, които домакините по света поръчват за вкъщи. 

1. Пилешки пай



Пилешките мини пайове са едни от най-поръчваните в Скандинавските страни. Те се приготвят под формата на мини тарт, изпечен и пълнен с пиле, царевица и сметана. 

2. Сандвич с пилешко и Цезар



Това е един от най- поръчваните бургери в Холандия. Сандвич със сусамово хлебче, пилешко месо, рукола и бял сос.

3. Пиле с чили сос



Испанците са най-големите почитатели на пилешкото месо, приготвено с чили сос. Около 11% от всички поръчки на храна са за пилешко с пикантен сос.

4. Пиле с ориз



Традиционният български специалитет е най-поръчваното ястие за обяд. Всеки един ресторант с обедно меню  предлага тази вкусна храна. 

5. Паста с пиле и зеленчуци



Пастата с пиле и зеленчуци или по-точно китайски спагети с пиле са сред най-консумираните в Китай. Дори и италианците не изяждат толкова много паста с месо, колкото китайците.

6. Ризото с пиле и сметана




Италианците са най-големите почитатели на ризото с пиле и сметанов сос. Ястието е много тежко и е добре да бъде консумирано за обяд или като ранна вечеря, защото затормозява храносмилането. 

7. Пилешки такос


Пилешкият такос е най-предпочитан сред мексиканците. Това е традиционна храна за този регион.

8. Палачински с пилешко месо и царевица


Палачинките са нещо много вкусно и любимо както в сладък, така и в солен вариант. А лидерите в консумацията на палачинка с пилешко месо и царевица са жителите на Нова Зеландия. 

9. Пилешки крила "Бъфало"


Най-известните крилца в САЩ са любима храна на американците.  

10. Пилешка скара 

Сърбия и Македония са лидерите в консумация на пилешки пържоли и шишчета. Над 65 % от жителите в активна възраст консумират пилешко месо, ежедневно. 

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари