10 съвета за здравословна загуба на тегло

1
Ако ги спазите, лесно ще постигнете целите си
Ако ги спазите, лесно ще постигнете целите си

Ако ги спазите, лесно ще постигнете целите си

Ако сте решили да отслабнете, е важно да имате здравословни цели и да следвате последователен план. Ето 10 съвета, които ще ви помогнат да постигнете целите си:

1. Яжте здравословна закуска

Закуската е най-важното хранене за деня. Тя ви дава енергия и ви помага да се чувствате сити до обяд. Изберете закуска, която е богата на протеини, пълнозърнести храни и плодове.

2. Пийте достатъчно вода

Водата е важна за цялостното здраве и може да ви помогне да отслабнете. Тя помага за засилване на метаболизма и намаляване на чувството за глад. Целта е да пиете 8-10 чаши вода на ден.

3. Дайте предпочитание на протеина

Протеинът е важно хранително вещество, което помага за изграждане и поддържане на мускулната маса. Мускулите изгарят повече калории от мазнините, така че увеличаването на мускулната маса може да ви помогне да отслабнете.

4. Яжте повече фибри

Фибрите помагат за засилване на ситостта и подобряване на храносмилането. Препоръчителният дневен прием на фибри е 25-38 грама за жени и 38-50 грама за мъже.

5. Контролирайте своя NEAT

NEAT са калориите, които изгаряте чрез „спонтанна“ физическа активност извън редовните упражнения. Това може да включва ходене, стоене, изкачване по стълби и други ежедневни дейности. Опитайте се да увеличавате своя NEAT, като се движите повече през деня.

6. Следете термогенезата на физическата активност

Термогенезата на физическата активност е броят на калориите, които изгаряте, докато правите фитнес. Опитайте се да посветите на спорт по 30 минути наведнъж, като упражненията трябва да са с умерена до висока интензивност. Това ще ви позволи да отслабнете по-бързо.

7. Водете хранителен дневник

Воденето на хранителен дневник може да ви помогне да проследявате приема си на калории и хранителни вещества. Това може да ви помогне да идентифицирате области, в които можете да направите подобрения.

8. Наспи се

Хората, които не се спят достатъчно, са по-склонни да бъдат с наднормено тегло или затлъстяване. Хроничната липса на сън нарушава хормоните, които регулират апетита.

9. Избягвайте похапванията късно вечер

Храненето през нощта може да доведе до наддаване на тегло. Ако сте гладни късно вечер, опитайте се да хапнете здравословна закуска или да пиете чаша вода.

10. Подгответе доклади за извършената работа

Правенето на контролен списък всеки ден ще ви помогне да се чувствате мотивирани и да проследявате напредъка си. Можете също така да споделите целите си с приятели или семейство.

Тези съвети могат да ви помогнат да отслабнете по здравословен и устойчив начин. Важно е да намерите подход, който работи за вас и да бъдете последователни в усилията си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    123
    Намерете си 17-18 г. любовница. Гарантиран откат на излишните килограми.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари