10 сантиметра сняг натрупа в Русе

0
НИМХ съобщи къде в страната има най-много сняг
НИМХ съобщи къде в страната има най-много сняг Снимка: Dunavmost

НИМХ съобщи къде в страната има най-много сняг

Десет сантиметра е снежната покривка в Русе, Разград и Силистра. Данните са към 17:00 часа в събота, съобщават от НИМХ на фейсбук страницата си. Най-много сняг има в Плевен - 22 см, повече отколкото на връх Мургаш и Рожен. Най-малко валежи са паднали в Кюстендил и Елхово, а Черни връх е под 87 см сняг.

Пътищата в Русе и общината са проходими при зимни условия. В малките населени места главните пътища са разчистени. Не са постъпвали сигнали за прекъснато електрозахранване и водоподаване, съобщиха от Община Русе. 26 снегорина се включиха днес в снегопочистването в областта. В ранните часове на деня аварирали ТИР-ове затапиха пътя Русе - Бяла. Усложнената зимна обстановка предизвика катастрофа на 9-ия км на пътя Русе - Бяла и движението беше временно спряно. Главните пътища са затворени за камиони над 12 тона.

В Дунавската равнина, Добруджа и Лудогорието, както и по планинските проходи, има условия за навявания. През нощта на места в Южна България все още ще превалява сняг в процес на спиране, е прогнозата на НИМХ. От север облачността ще се разкъсва.

В неделния ден ще духа до умерен северен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 9° и минус 4°, а максималните - между минус 1° и 4°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    северин
    Нищо не свършиха почистващите фирми.Няколко циганки се разхождаха с лопати и се радваха на мекото време,че снегът се разтопи.
  • 2
    1
    hujkgghujk
    ahh global warming
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари