10-годишно момче от Кърджали дари спестяванията си на пострадалите в Турция

4
Манол Гаренов дава всичко, което е събрал – точно 45 лева и 49 стотинки
Манол Гаренов дава всичко, което е събрал – точно 45 лева и 49 стотинки

Манол Гаренов дава всичко, което е събрал – точно 45 лева и 49 стотинки

Едно 10-годишно момче от Кърджали дари всичките си спестявания, за да помогне на пострадалите при земетресенията в Турция. Той е син на отец Петър Гарена от църквата „Свети Георги Победоносец“ и бе първият дарител в благотворителната кампанията на Районното мюфтийство, разказва bTV.

Манол Гаренов дава всичките си спестявания в помощ на пострадалите от силните земетресения в Турция – точно 45 лева и 49 стотинки.

„Реших да направя нещо хубаво с тях, вместо да стоят напразно в касата. Само че не мисля, че ще помогнат много. Според мен, ако всички хора дарят като мен по няколко лева, тогава ще можем да помогнем наистина“, казва момчето.

Решението детето взема, след като вижда по телевизията как спасители вадят хора изпод руините на срутените сгради в Турция.

„Бях цяла вечер разстроен, притеснен за тези хора и при това бях притеснен как ще изкарат вечерта, там имало сняг, много студено е било… заплаках, като видях тези хора така да страдат“, уточнява още 10-годишния Манол.

Сега момчето отново събира за каузата – вече има лев на стотинки. Това не е първото добро на 10-годишното момче. Досега той два пъти е давал спестяванията си за да погне за лечението на деца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Г-н Доган също дари
    своите спестявания .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари