10 години след потопа в село Бисер: Има ли възмездие за разрушените съдби?

1
При бедствието през 2012 година имаше шест жертви
При бедствието през 2012 година имаше шест жертви Снимка: bTV

Жертвите са шест, а виновни за наводнението и до ден днешен – няма

Защо щетите от наводненията у нас през последните 20 година са тема, която се повтаря с оборотите на грамофонна плоча, предава bTV. Преди 10 години същата трагедия сполетя село Бисер. Жертвите са шест, а виновни за наводнението и до ден днешен - няма.

6 февруари 2012 г.

Малко преди 8:00 ч. сутринта село Бисер е потопено. Огромната вълна, която буквално помита селото, идва по реката от язовир „Иваново“, чиято стена се къса. Водата влиза в почти всички къщи и всеки се спасява както може. Потопът взима шест жертви от селото, а хората и до днес упрекват властите, че на са ги евакуирали навреме.

За язовира, потопил селото, се е знаело, че е опасен, но заради спорна собственост никой през годините не го е ремонтирал.

Бедствието, застигнало селото, отприщва вълна от съпричастност и в село Бисер пристигат помощи от цялата страна. На помощ на хората идват техника и доброволци.

С пари от дарения се строят нови къщи, но средствата не стигат за всички. 10 години след бедствието наследниците на жертвите и хората, които изгубиха имотите си, а не бяха обезщетени, осъдиха община Харманли.

Делото за наводнението, причинило смърт, вече е в съда. Подсъдим е бившият областен управител Ирена Узунова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари