1 милион „мъртви души“ манипулират изборите

3
ДБГ са изпратили писмо до президента Румен Радев, с което го призовават са свика Консултативния съвет за национална сигурност заради опасността от подмяна на изборите
ДБГ са изпратили писмо до президента Румен Радев, с което го призовават са свика Консултативния съвет за национална сигурност заради опасността от подмяна на изборите

От „Движение България на гражданите“ (ДБГ) са изпратили писмо до президента Румен Радев, с което го призовават са свика Консултативния съвет за национална сигурност заради опасността от подмяна на изборите, обявиха от пресцентъра на партията.

Заради тях и машинациите на вота през последните години недоверието в свободата на изборите се срива и това е съществен въпрос, който касае националната сигурност, посочват от ДБГ.

Според председателя Димитър Делчев промените в Изборния кодекс са направени „на тъмно“ и са удар по демократичността.

Той заяви, че е „ключово важно да се намери решение на въпроса за изчистването на избирателните списъци от над 1 милион „мъртви души“, чрез които се манипулират резултатите и това е тема на ДБГ от 2012 година.

Необходими са категорични мерки за борба с купения и корпоративния вот в България, за който никой в момента не говори, тъй като всички се занимават с налудничавите идеи на „новото“ управленско мнозинство, посочи той.

По-рано премиерът Бойко Борисов се огъна под натиска на протестите, заплахите от опозицията, че ще напусне парламента, от поредното вето на президента Румен Радев и заканите на омбудсмана Мая Манолова поредно решение на депутатите му да "замине" в Конституционния съд.

Според десните, обаче, това не променя ситуацията, тъй като не се решават сновните проблеми на изборния процес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари