1,5 милиона души са преминали през Летище София тази година

0
Това все още е по-малко спрямо същия период на 2019 г.
Това все още е по-малко спрямо същия период на 2019 г. Снимка: Фейсбук

Това все още е по-малко спрямо същия период на 2019 г.

Общо 1 579 346 души са пътували от и до Летище София през първите три месеца на годината, което въпреки увеличението спрямо 2022 г., все още е по-малко спрямо същия период на 2019 г., съобщават от пресцентъра на аерогарата.

Броят на обслужените пътници на столичното летище през март достига 567 267, което също е под нивата от 2019 г. Летелите по международни редовни линии за периода са общо 530 823. Спад се наблюдава при вътрешните полети до Варна и Бургас, където статистиката показва над 23% по-малко преминали пътници или 15 530, сочат данните на летището.

Избралите да пътуват с чартърни полети също продължават да са значително под нивата от 2019 г. През март от Летище София летелите с чартъри са били 16 917, което е спад от близо 21%.

Излетелите и кацнали самолети на столичния аеропорт през март са 465, което е с 5% или 259 самолета по-малко спрямо данните преди Covid пандемията. Спад се наблюдава и при обработените товарни и пощенски пратки през третия месец на годината, където намалението е почти 13% спрямо 2019 г. и възлиза на 1806 т.

Лятното разписание на Летище София предлага на пътуващите избор от 77 редовни и 19 чартърни дестинации. Наскоро изпълнителният директор на столичното летище Хесус Кабайеро и главният изпълнителен директор на френския консорциум Alstef Group Никола Бретон подписаха договор на стойност над 20 млн. лв. за изцяло нова система за обработка на багажа на пътниците. Системата е с капацитет да обработва 2400 багажа на час.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари