Възрастен пловдивчанин даде 3000 лева на измамници за "златни" тенджери

1
Човекът поканил непознатите в дома си и там направил "изгодната" сделка
Човекът поканил непознатите в дома си и там направил "изгодната" сделка

Човекът поканил непознатите в дома си и там направил "изгодната" сделка

Издирват извършители на измама на възрастен пловдивчанин. Според първоначалната информация във вторник преди обяд потърпевшият бил заговорен на улицата от трима мъже, представили се за търговци на качествени луксозни стоки за бита. Без да се двоуми, пенсионерът поканил непознатите в дома си, а те успели да го заблудят, че предлаганите съдове за готвене и прибори за хранене са със златно покритие. Уверен, че прави изгодна сделка, домакинът платил 3000 лева за два комплекта тенджери, куфарче с вилици и ножове и спален комплект, съобщават от ОДМВР - Пловдив.

По-късно, разбирайки за покупката на стоките с неясен произход и многократно по-ниската им цена на пазара, роднини на възрастния човек потърсили помощ в районното управление.

От МВР апелират гражданите да проявяват повече бдителност, за да не станат жертви на подобни злонамерени действия от страна на извършителите. Под никакъв предлог да не допускат в жилищата си непознати и случайно заговорили ги на улицата хора, както и да не дават пари без съответната гаранция за плащането. Близките на възрастни и самотно живеещи да разговарят постоянно с тях на тази тема и без никакво колебание да сигнализират в полицията при съмнение, че са станали жертва на измама.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Русенска свиня
    Голем тарикат перфектна сделка голема далавера с една дума българин и защо да го съжаляваме сам е дал по желание да цел забогатяване .Няма измама няма виновни да са живи и здрави такива спонсори че сиганите от глад ща умрат
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари