Арестуваха четирима пловдивчани за онлайн измама за над 1,5 милиона лева

0
Измамниците са въвеждали в заблуждение бизнесмени, като са им предлагали по-добро разпознаване в интернет
Измамниците са въвеждали в заблуждение бизнесмени, като са им предлагали по-добро разпознаване в интернет

Измамниците са въвеждали в заблуждение бизнесмени, като са им предлагали по-добро разпознаване в интернет

Полицията в Пловдив, заедно с ГДБОП, разкриха онлайн измама за над 1,5 милиона лева на година. Четирима са задържани по случая, по който е работено над година.

Задържаните са реализирали печалба за между 1,5-2 млн. лева на година. Те са въвеждали в заблуждение бизнесмени, като са им предлагали по-добро разпознаване в интернет. Измамниците са твърдели, че са специални представители на най-известната интернет търсачка и срещу месечна такса могат да поддържат данни на съответната фирма на първо място в търсачката. Фирмата е ситуирана в София, но е въвеждала в заблуждение бизнесмени от цялата страна, съобщи 24 ЧАСА.

Част от клиентите на мнимите експерти са поискали парите си обратно след като не са получили услугата. Пълните суми обаче не са възстановени.

Полицията е работила по случая над година, за да се стигне до успешната реализация. Очаква се днес да бъдат повдигнати и обвинения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари