Традиционен коледен прием на Католическата епархия в Русе

0

Домакин на събитието бе Негово Високопреосвещенство монсеньор Страхил Каваленов

Традиционният тържествен прием на епископа на Никополската епархия по случай Рождество Христово и Нова година се състоя днес в католическата резиденция. Домакин на събитието бе Негово Високопреосвещенство монсеньор Страхил Каваленов, а сред официалните гости бе и областният управител на Русе Борислав Българинов, съобщиха от областна администрация.

Той поздрави католическата общност и пожела на всички християни здраве, щастие, късмет, вяра и благополучие. „Нека бъдем по-сърдечни и всеотдайни, по-добри и по-смирени! Вярвам, че ще допуснем светлината на празника да бъде неразделна част от нашето ежедневие!“, каза Борислав Българинов.

На събитието присъстваха още общественици, кметът на Община Русе Пенчо Милков, отец Стефан Стефанов от Българската православна църква, както и отец Дирайр Хадавян от арменския храм „Сурп Аствадзадзин“. 

„Исус Христос стана човек и прие това понижение на своето достойнство, за да може да издигне нас – хората, до достойнството на Божии чада.“, заяви монсеньор Каваленов и допълни, че чрез своите страдания и смърт Исус Христос ни освобождава от робството на греха и смъртта. „Така ние ставаме участници в неговото безсмъртие и вечен живот. Бог сам стана един от нас, за да можем ние да живеем вечно.“, допълни още той. Негово Високопреосвещенство Каваленов ще се моли за просперитет и благополучие на Русе и неговата общественост. Той сподели и, че църквата „Рождение на Блажената Дева Мария“ в Белене, където е бил кръстен и блажения епископ и мъченик Евгени Босилков, е била обявена за сграда на годината в категорията за социална инфраструктура и сгради със специално предназначение.

Служението на монсеньор Страхил Каваленов като епископ на католическия диоцез започна тази година. На 19-и март, когато се отбелязва деня на Свети Йосиф, той бе ръкоположен в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари