Ресторантьори: Бизнесът е на колене

0
Десетки заведения в страната затварят заради зелените сертификати
Десетки заведения в страната затварят заради зелените сертификати Видео: NOVA

От бизнеса алармират, че десетки заведения затварят заради зелените сертификати

Десетки заведения затварят врати две седмици след въвеждането на зеления сертификат. "Бизнесът е на колене" - с тези думи собствениците се обърнаха към институциите в отворено писмо.  

„Не издържахме на намалените обороти. Малко преди въвеждането на зелените сертификати и след това оборотите ни започнаха да падат драстично. Въпреки че сме категорично „за” мярката, тя не беше приложена навреме, за да оцелее това заведение”, разказа пред NOVA собственик на обект, затворил врати преди дни.

Ресторантьорите алармират, че 16% от заведенията в страната не работят от началото на пандемията. Според тях положението в момента е много тежко, тъй като не действат мерки за бизнеса. Мярката 60/40 се ползва от предприятия извън сектора, казват още от бранша.

„На практика не мисля, че има колега, който ще може да оцелее при тази ситуация. Вариантите са два – или да не се спазва наредбата, или масово да затворят всички”, казва друг собственик на заведение. Според него в малките населени места и по морето мярката не се спазва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари