Продавачка: Значи аз трябва да съм с маска, а клиентите - не

8
Ушите ми са изранени, да не говорим, че не мога да дишам пълноценно
Ушите ми са изранени, да не говорим, че не мога да дишам пълноценно Снимка: Getty Images

В сила от утре 15 юни, понеделник, маските остават задължителни при пътуване в обществения транспорт, в аптеките и лечебните заведения

Това гласи последната заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Тя обаче не среща подкрепа и разбиране сред магазинерите.

„Не виждам смисъл в носенето на маски само от продавачите, при положение, че всички клиенти влизат без предпазни средства в магазина“, споделя пред Dunavmost, продавачка, работеща в голяма търговска верига. Тя е на 12 часови смени и маската освен, че непрекъснато обтяга лицето ѝ, нанася сериозни поражения върху кожата ѝ.

„Ушите ми са изранени от ластиците, да не говорим, че не мога да дишам пълноценно“, разказва жената. Според последната заповед на Ананиев, носенето на маски на закрити места е препоръчително за потребителите, но задължително за обслужващия персонал. Това обаче породи недоволство сред продавачите, тъй като освен, че затруднява работата им, те реално не виждат логика във въпросната заповед.

„Значи аз трябва да съм с маска, а клиентите – не. Аз ли всъщност се предпазвам от заразяване или пазя хората в магазина? Може би някой от националния щаб трябваше да ни обясни каква е идеята“, разсъждава русенката и показва белезите от носенето на маска.

Продавачите са наясно, че са в един от най-рисковите сектори, но апелират за повече информация от Националния оперативен щаб и техните решения. Защото само спускането на заповеди, без никакво основание, буди у тях не просто недоумение, но и сериозно възмущение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари