Областният управител ще моли хотелиерския бизнес в Русе за помощи

0

Възможности за оптимизиране работата на приюта за бездомни хора обсъдиха днес Областния управител на област Русе и ръководното звено на приюта.

В късния следобед на днешния ден, 22.01.2016 г., Областният управител на Област Русе – доц. д-р Стефко Бурджиев, посети Приюта за бездомни лица „Добрият самарянин“, за да се запознае с проблемите, които среща ръководството при управлението на услугата в зимния период от годината.

Мартин Николов – управител на Приюта, разведе из сградата доц. Бурджиев, като обясни условията за живот, капацитета на услугата и потребностите на настанените.

Николов не скри радостта си от многото дарители, които напоследък подпомагат с даренията си дейността на Приюта за осигуряване на подслон и храна за всички, изпаднали в нужда.

По време на разговора бяха обсъдени различни форми за съдействие от страна на Областния управител на Област Русе с цел оптимизиране работата и запазване на добрия дух и условия на работа, създадени за потребителите от ръководството на Приюта.

Доц. д-р Бурджиев пое инициативата да осъществи пряк контакт с представители от хотелиерския бизнес в града с молба, при възможност, да окажат помощ, като предоставят чаршафи, завивки, възглавници, одеяла, хавлиени кърпи, кухненска посуда (в т.ч. купички и чаши), които са за брак.

Областният управител пое ангажимент още следващата седмица да организира среща с директора на Регионална дирекция за социално подпомагане – Русе за обсъждане на възможностите за увеличаване капацитета на услугата Център за социална рехабилитация и интеграция за бездомни.

Наред с горното, бяха обсъдени варианти за насочване на потребители с белодробни заболявания от Приюта към съответните, релевантни на заболяванията им, лечебни заведения в областите Троян, Трявна, Габрово за лечение през зимните месеци с цел оптимизация на разходите в този труден период. Дискутиран беше още въпросът за организацията на погребенията, ползването на медицински и правни услуги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари