Карай бавно, ако искаш да си жив!

0
Крадците запушили устата на шофьора с тиксо и го вързали с белезници
Крадците запушили устата на шофьора с тиксо и го вързали с белезници

“Карай бавно, ако искаш да си жив!”

С тази филмова реплика двама бандити с качулки насочват пистолет към слепоочието на шофьор на инкасо автомобил, отвличат го и отмъкват около 300 хил. лв. край столичен мол, пише 24 часа.

По следите на грабежа криминалистите тръгнали в 22,50 ч петък.

Преди това инкасо колата спряла в локалното на бул. “Цариградско шосе”. Инкасаторът слязъл и се запътил към мола, за да прибере дневния оборот от магазин. Шофьорът останал сам зад волана.

Изведнъж на задните седалки се появили маскираните бандити. Единият извадил пистолет, за който не се знае дали е газов, или боен. Заплашил шофьора и му казал да потегля към кв. “Полигона”. В по-тъмната част на ул. “Проф. Петър Мутафчиев” крадците запушили устата му с тиксо и го вързали с белезници за седалката. Взели един от саковете с пари и изчезнали пеша. В куфара имало около 300 хил. лв. Апашите били чакани от трети човек с кола, с която се отдалечили.

Маршрутът на отвлечения автомобил завършва на ул. "Проф. Петър Мутафчиев".

Странното е, че в инкасо автомобила имало и още 700 хил. лв., на които крадците не посегнали, казаха криминалисти и предположиха, че може и да не са видели другите куфари.

Шофьорът не е бит, както действат при повечето грабежи, обясниха още полицаи.

По време на разследването те установили груби грешки при охраната на инкасо автомобила. Първата е, че колата е спряла в локалното, а не пред мола, каквито са правилата. Освен това при излизане от автомобила инкасаторът не изчакал вратата да се затвори, а се отдалечил. Това се оказало фатално, тъй като апашите са се възползвали от полузиналата врата.

От МВР не изключват версията, че грабежът може да е инсцениран.

Малко е вероятно, каза полицейски началник, запознат с показанията на шофьора и инкасатора.

Това е един от най-големите грабежи през последните години в София. През февруари м.г. въоръжени с автомати откриха стрелба и отмъкнаха 400 000 лв. от инкасо автомобил в подземния паркинг на същия мол на бул. “Цариградско шосе”.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари