Какво разказва колега на задържаните за рекет полицаи?

1
Апостолов бе задържан заедно с колегите си, но не е обвинен, а е станал свидетел срещу тях
Апостолов бе задържан заедно с колегите си, но не е обвинен, а е станал свидетел срещу тях Снимка: bTV

Антони Апостолов, който бе арестуван в сряда заедно с шефа на Икономическа полиция на 4-о РУ в София Красимир Кръстев и още 3-ма свои колеги, е свидетелствал срещу тях.

Това се разбра в събота в спецсъда, където се гледаше мярката за неотклонение на Кръстев и подчинените му Марио Дринцолов и Радослав Томов. Заедно с тях е обвинен и Георги Найденов, но той се намира в МВР болница. Отстранен е от длъжност, а след изписването му от болницата ще бъде освободен срещу гаранция от 12 хил. лв., пише 24 часа.

Четиримата полицаи са обвинени, че са действали като банда, която рекетирала търговци за такса “спокойствие”. Сумите били различни, срещу тях обещавали на собственици на автокъщи, наргиле барове, магазини и заведения, че няма да ги проверяват или ще им съобщават предварително.

Апостолов бе задържан заедно с колегите си, но не е обвинен, а е станал свидетел срещу тях. В показанията си мъжът посочил, че като по-млад служител нямал избор и трябвало да участва в бандата. 50% от всеки взет подкуп отивали директно за Кръстев, посочил Апостолов.

По време на акцията на МВР и спецпрокуратурата с 2000 лв. белязани пари е бил задържан Томов. Парите донесъл свидетелят Милко Велков. Той посочил, че Томов много пъти е искал подкупа, за да прикрие преписка, която дори не била възложена на него. Първоначално поискал 2000 евро, но склонил на 2000 лв., посочиха от прокуратурата. Сумата била занесена в кабинета на Томов, той преброил парите, а ръцете му “светнали” при ареста.

Адвокатът на Томов посочи, че Велков първи е пипал белязаните пари и на излизане от кабинета се ръкувал с Томов. Така според защитата Велков пренесъл индикиращото вещество върху ръцете на Томов.

Съдът остави и тримата в ареста. Решението може да се обжалва.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари