Изборните бюлетини пристигнаха в Русе

1
7-те палета с изборни книжа ще бъдат съхранявани в Областна администрация при строги мерки за сигурност и денонощна охрана
7-те палета с изборни книжа ще бъдат съхранявани в Областна администрация при строги мерки за сигурност и денонощна охрана Видео: Русе Медиа

Бюлетините за предстоящите парламентарни избори на 4 април пристигнаха малко след 15 часа в Русе.

Те бяха транспортирани от София под засилена полицейска охрана, като преди Русе изборни книжа бяха разтоварени в Габрово и Велико Търново.

Общо 213 000 бюлетини бяха разтоварени пред сградата на общината, като заедно с тях бяха доставени и 5000 допечатани бюлетини. Както обясни председателят на Районната избирателна комисия-Русе Милена Хинкова, заради машинното гласуване се очаква да са нужни по-малък брой хартиени бюлетини, но комисията се е подсигурила с въпросните 5000 към предварително заявените, съобщи Русе медиа.

7-те палета, в които имаше също протоколи, чернови и списъци, ще се съхраняват в Областна администрация при строги мерки за сигурност и денонощна охрана, като предстои те да бъдат раздадени по общините.

Продължава набирането на заявления за гласуване на карантинирани или болни в ковид отделенията, като се очаква да бъдат разкрити общо 7 секции за тези избиратели. Срокът е до 31 март, след което ще стане ясно окончателно колко ще бъдат секциите.

Колкото до машините, те ще пристигнат в събота, ден преди изборите. РИК-Русе започва от днес онлайн обучение на членовете на СИК, в което ще се разяснява и как става гласуването с машините.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари