Избирателната активност в Русе към 17 часа

0
Под 40 % от избирателите са пуснали своя вот в Русенско
Под 40 % от избирателите са пуснали своя вот в Русенско Снимка: Дарик

Избирателната активност в Русенска област към 17 часа все още е под 40%, съобщи председателят на РИК Мирослава Маркова, цитирана от БГНЕС.

За президентските избори тя е 39%, а за референдума – 33 %. За община Русе съответно цифрите са 35% и 33%.

Засега най-висока активност има в общините Ценово и Иваново, където е малко над 40%. Най-слабо върви гласуването в общините Бяла и Две могили.

Постъпили са 11-12 жалби, основно за предизборна агитация. Имало е жалба от гражданин, че при откъсването на отрязъка на бюлетината тя е била разтворена от член на СИК и е нарушена тайната на вота. След проверка се е оказало, че ситуацията не отговаря на истината, а гражданинът дори е накъсал бюлетината си.

Все още има опашки от граждани, които чакат да упражнят правото си на глас. Има секции, в които са поставени допълнителни паравани.

От РИК са дали указания на секционните комисии как да оптимизират процеса с търсене на гласоподавателите в избирателните списъци, за да стана гласуването по-бързо.

Същевременно в сградата на общината, където ще пристигат чувалите с бюлетини и протоколите, бяха докарани и генератори за ток. Те ще подсигурят електрозахранването, ако се получи проблем, за да не се прекъсва работата по обработката на данните.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари