Борисов: Ако загубя президентските избори, веднага подавам оставка

0
Бойко Борисов отново ни плаши с предсрочни избори
Бойко Борисов отново ни плаши с предсрочни избори Снимка: БГНЕС

Ако загубя президентските избори като партия, веднага вечерта обявявам предсрочни избори.

Това обяви в студиото на предаването „Тази сутрин” по БиТиВи премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той подчерта, че ако ГЕРБ загуби президентските избори, значи вече в страната има други усещания за властта и хората нямат доверие в правителството.

През септември месец ГЕРБ ще обяви кандидата си за президент.

Борисов обяви, че може би ще има някоя и друга рокада в кабинета. Той подчерта, че първо ще я научи мнозинството, а след това медиите. „Ако бях в предишния мандат, когато ГЕРБ управляваше сам, щях да кажа веднага. Сега имам партньори – реформатори, патриоти”, обясни премиерът. Той допълни, че ще разговаря с партньорите, ще каже какви намерения има за оптимизиране на работата и „ако те са ок, тогава ще обяви, ако не са съгласни, остава сегашното положение”.

Връщайки се на темата за изборите, Борисов предизвика лидерите на партии да се кандидатират за президент, за да покажат отговорност. Призива си той насочи конкретно към лидера на БСП Корнелия Нинова и лидера на ДСБ Радан Кънев. Това би било нормално действие от страна на Нинова, предвид новия й пост – лидер на столетницата. Народът ще ни подреди, посочи премиерът. 

БСП казали, че ще търсят различен, общ кандидат. Реформаторският блок не можели да извадят кандидат като партия, затова дават на Гражданския си съвет да посочи някого. ДПС си заявили заявката. Патриотите най-ясно се заявили, че ще извадят кандидат национално-патриотична платформа. Да попитам колегите - ако президентските избори са толкова важни, защо лидерите не излязат, попита Бойко Борисов

Той изтъкна, че ГЕРБ не крият кандидата си за президент. Щях да го кажа още юни, но всеки ден ме питат ще ставам ли президент и аз отговарям. Затова сме решили да го обявим септември, обясни Бойко Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари